Sporturi de iarna

Locul 17 pentru Istrate si Craciun in concursul de Bob de la Igls

Sambata s-a desfasurat pe partia artificiala de la Igls (Austria) prima etapa a Cupei Mondiale de bob, unde in concursul de doua persoane Romania a intrat cu doua echipaje.

Women's Bobsleigh Final
(cc) photo credit: Duncan Rawlinson

Cel mai bine s-a clasat echipa formata din Nicolae Istrate si Florin Cezar Craciun, cei doi terminand pe locul al 17-lea din 27 de echipaje.

Pe locul 25 au terminat Dorin-Alexandru Grigore si Danut Stancu.

Concursul a fost castigat de elvetienii Beat Hefti si Thomas Lamparter, care i-au invins pentru doar 12 sutimi de secunda pe favoritii germani Thomas Florschuetz si Kevin Kuske.

In competitia similara feminina Romania a participat de asemenea cu doua echipaje, care din pacate au incheiat in coada ierarhiei.

Carmen Tronescu si Cristine-Beatrice Spataru au ocupat locul 16, iar Eugenia Diaconu si Andreea Ciobanu au fost ultimele cu aproape patru secunde intarziere fata de invingatoare.

Anja Schneiderheinze si Lisette Thone din Germania au obtinut victoria pentru 18 sutimi in fata conationalelor Sandra Kiriasis si Petra Lammert.

Americancele Elana Meyers si Katie Eberling au completat podiumul la egalitate cu austriecele Christina Hengster si Inga Versen.

Skeleton – prima etapa a sezonului

Inelul de gheata de la Igls a gazduit, sambata, si prima etapa a sezonului Cupei Mondiale de Skeleton.

Campionul mondial Martin Dukurs din Letonia a castigat fara probleme cu un avans de peste o secunda in fata rusului Alexander Tretiakov.

Tomass Dukurs a incheiat pe trei, la o secunda si 13 sutimi in spatele fratelui sau.

Reprezentantul Romaniei, Silviu Alexandru Mesarosi, a ocupat locul 25, penultimul, dupa ce nu a reusit sa prinda un loc in mansa secunda rezervata primilor 20 de competitori.

Cupa Mondiala de skeleton continua saptamana viitoare cu etapa gazduia in statiunea franceza La Plagne.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza