McIlroy, rege in Hong Kong

Rory McIlroy a câştigat Openul Hong Kong. Nimic ieşit din comun, până aici. O victorie ca oricare alta, la urma urmei aşteptată, a unuia dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai tinerei generaţii. Important este însă alt aspect.

Rory McIlroy

Succesul realizat de nord-irlandez în Orientul Îndepărtat face ca ultimul mare turneu al sezonului din Circuitul European – Campionatul Mondial Dubai – să devină şi mai interesant.

Al doilea jucător al lumii, Rory trebuia să se claseze pe primele două locuri în fosta colonie britanică, pentru a păstra şanse la încheierea sezonului pe locul întâi în clasamentul câştigurilor european, aşa-numita Cursă către Dubai. Acolo unde lider este nr. 1 mondial, englezul Luke Donald.

La 22 de ani, McIlroy a făcut în aşa fel încât Donald să fie nevoit să-şi aştepte momentul de glorie. Cel mai probabil, va deveni primul jucător din lume care încheie pe primul loc în ierarhiile câştigurilor, de ambele părţi ale Atlanticului. Dar, pentru asta va trebui să performeze la malul Golfului Persic, săptămâna viitoare.

În Hong Kong, McIlroy a încheiat asemeni unui mare campion, cu un chip din bunker-ul de green, la ultima cupă, şi cu un total de 12 sub par. Deţinătorul titlului în Openul Statelor Unite a semnat apoi scorecard-ul cu cinci birdies, fără bogey.

Un 65 care a ţinut departe atacurile lansate de rivalii la victorie. Au fost două lovituri între el şi francezul Grégory Havret, creditat de asemenea cu o rundă la 65. Al treilea a fost Peter Hanson, suedezul aflat la încă o lovitură în plus.

Acum, Rory se îndreaptă către terenul Earth al clubului Jumeirah, conştient că un al doilea succes în atât de lucrativul turneu, coroborat cu o clasare a lui Donald în afara primelor nouă locuri, l-ar face să dea marea lovitură şi să încheie anul pe locul întâi în Cursa către Dubai.

“Mi-am dorit enorm ca să câştig acest turneu, după barajul din 2008 – a spus McIlroy, acelaşi care a încheiat al doilea, al doilea, al şaselea şi acum primul, în ultimii patru ani, la Fanling. A trebuit să aştept doi ani pentru a ajunge unde mi-am dorit. Acum, când am din nou trofeul, este un moment deosebit. A contat enorm faptul că trebuia să joc bine şi să închei cu un rezultat bun aici, pentru a păstra şanse la victorie în Cursa către Dubai, posibil pentru a rămâne pe locul doi în clasamentul mondial. Nu pot decât să fiu mulţumit de nivelul de joc arătat astăzi. De fiecare dată mă întorc cu mare plăcere la turneele care-mi plac, iar Hong Kong se numără printre acestea. Îmi place la nebunie aici şi va fi superb anul viitor, când voi veni să-mi apăr titlul.”

Graţie cecului încasat la Hong Kong, McIlroy a trecut de pragul de trei milioane de euro, câştigate sezonul acesta în Circuitul European.

Este pentru al doilea an în scurta-i carieră când nord-irlandezul realizează această performanţă, după 2009, când a câştigat peste 3,6 milioane. Voi reveni asupra ultimului mare concurs al anului, cel din Dubai. Acolo unde Rory se va număra printre vedete.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza