Menu
0 Comments

Mihail Youzhny, doctor in filosofie

Tenismenul rus Mihail Youzhny ar trebui sa fie un exemplu pentru ceilalti colegi de disciplina si nu numai. Fostul numarul opt mondial a primit, joi, diploma si titlul de doctor in filosofie din partea Universitatii din Moscova la sase ani dupa ce a inceput studiile de specialitate.

Mikhail Youzhny

Sportivii in general daca urmeaza studii superioare o fac in domeniul Educatiei Fizice. Avem nenumarate exemple in acest sens si in Romania.

“Aceasta este viata mea. Am jucat tenis in circuit de cand ma stiu si am vrut sa explic si tinerilor jucatori care sunt tainele acestui sport. Lucrarea mea este mai mult pentru tinerii jucatori si antrenori”, a declarat Youzhny, a carui lucrare de doctorat trateaza tocmai filosofia si atitudinea jucatorilor de tenis.

Exemplul lui Youzhny este insa unul de admirat si de urmat.

Youzhny va putea fi urmarit la lucru pe terenul de tenis in prima saptamana din 2012, cand va participa la turneul Qatar Exxon Mobil Open de la Doha.

Semifinalist in doua randuri la US Open, in 2006 si 2010, Youzhny a obtinut din tenis peste 8 milioane de dolari si sapte titluri de simplu.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza