Sporturi de iarna

Neuner, sprint victorios la Oestersund. Tofalvi si Ferencz, in puncte

Campioana olimpica Magdalena Neuner a castigat, sambata, cursa de sprint desfasurata pe distanta de 7.5 kilometri la Oestersund (Suedia), in prima etapa a Cupei Mondiale de biatlon.

Magdalena Neuner
(cc) photo credit: Michael Brammen

Sportiva din Germania a fost cronometrata la sosire cu timpul 22:01.7, impunandu-se pentru doar doua zecimi de secunda in fata Torei Berger din Norvegia.

Cu doua ratari in poligon, finlandeza Kaisa Makarainen, cea care triumfa tot aici la Oestersund in a doua cursa a etapei inaugurale din Cupa IBU, s-a clasat pe ultima treapta a podiumului.

Castigatoare in cursa individuala, bielorusa Darya Domracheva nu a reusit decat un loc cinci la sprint.

Eva Tofalvi a ocupat un excelent loc 17, dupa ce in urma cu doua zile venise pe 52 la individual.

Cu doar o zi inaintea aniversarii celor 33 de ani, Tofalvi a ratat o singura tinta in poligon si a incheiat pe locul 17, adunand 24 de puncte in clasamentul Cupei Mondiale.

Cronometrata la sosire cu timpul de 23:07.3, Tofalvi a pierdut un minut si cinci secunde fata de invingatoarea Magdalena Neuner (Germania), care a ratat tot un foc in poligon, dar s-a descurcat mai bine pe schiuri.

Podiumul a fost completat de Tora Berger din Norvegia si Kaisa Makarainen din Finlanda.

Tofalvi nu a fost singura reprezentanta a Romaniei care a punctat in cursa de sprint, Reka Ferencz clasandu-se pe locul 40, care i-a adus ultimul punct pus in joc.

Luminica Piscoran a incheiat cursa cu al 77-lea timp si nu mai putin de cinci ratari in poligon.

Primele 60 de competitoare se vor intrece, duminica, in cursa de pursuit, cu Tofalvi si Ferencz la start.

Gavrila, locul 83 la sprint

In proba similara masculina, desfasurata cu o zi in urma pe distanta a 10 km, Stefan Gavrila s-a clasat pe locul 83 din 102 concurenti.

Desi a ratat o singura tinta la a doua trecere prin poligon, tanarul biatlonist roman a avut o intarziere de 3:17.4 fata de invingatorul Carl Johan Bergman din Suedia.

Podiumul a fost completat de doi norvegieni, Tarjei Boe si Emil Hegle Svendsen, in timp ce veteranul Ole Einar Bjoerndalen a avut al 9-lea timp.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza