Menu
0 Comments

Printul saudit Alwaleed investeste in Twitter

Miliardarul saudit Alwaleed Bin Talal a adaugat reteaua de socializare Twitter pe impresionanta lista a investitiilor personale, dupa ce a cumparat 3 procente din actiunile acesteia pentru 300 de milioane de dolari.

Follow me on Twitter! @woofer_kyyiv

(cc) photo credit: Baranskyi Vyacheslav

“Investitia in Twitter reafirma capacitatea de a identifica oportunitati promitoatoare intr-un business de viitor si cu un mare impact la nivel global”, a declarat printul saudit intr-un comunicat.

Pozitionat de catre revista Forbes pe locul 26 in clasamentul celor mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 19.6 miliarde de dolari, Alwaleed mai detine in prezent actiuni la companii precum Citigroup, General Motors, Apple sau News Corporation.

In mod paradoxal, Printul Alwaleed nu foloseste Twitter, mijlocul sau favorit de comunicare online fiind e-mailul, dar sotia sa, Printesa Ameerah Al-Taweel, este o utilizatoare zilnica a retelei de microblogging. Aceasta are nu mai putin de 81.000 de urmaritori.

Cu 100 de milioane de utilizatori activi la nivel global, Twitter este o retea de socializare in continua crestere. Din punct de vedere financiar, profitul din 2011 este estimat la aproape 140 de milioane de dolari, de trei ori peste cifra inregistrata in 2010.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza