Sporturi de iarna

Revansa lui Berger. Locul 20 pentru Tofalvi la pursuit

Tora Berger din Norvergia s-a revansat, duminica, in proba de pursuit (10 km), a treia cursa a sezonului in Cupa Mondiala de biatlon, pe care a castigat-o cu un avans de peste jumatate de minut in fata Kaisei Makarainen din Finlanda.

Tora Berger

Cu un singur foc ratat la chiar ultima trecere prin poligon, Berger a castigat fara emotii, revansandu-se astfel pentru infrangerea de la sprint.

Magdalena Neuner, sportiva care triumfa in cea mai rapida proba a disciplinei, a incheiat pe trei, la 2.7 secunde in fata ucrainencei Valj Semerenko.

A 17-a la start, Eva Tofalvi a ratat cate o tinta la primele trei vizite in poligon si astfel la final a acumulat o intarziere de 3:14.7, care a plasat-o pe locul 20. O pozitie buna, aducatoare de puncte pretioase in clasamentul general al Cupei Mondiale.

Reka Ferencz, a doua reprezentanta a Romaniei in concursul de pursuit de la Oestersund, a incheiat pe locul 46, in coborare sase pozitii fata de pozitia de start.

In alta ordine de idei, cursa similara masculina desfasurata pe distanta a 12.5 kilometri, a fost castigata de francezul Martin Fourcade.

Cu toate tintele doborate in poligon, reprezentantul Hexagonului l-a devansat cu 25.5 secunde pe norvegianul Emil Hegle Svendsen.

Pe trei s-a clasat cehul Jaroslav Soukup, care a recuperat patru locuri fata de sprint.

Cupa Mondiala de biatlon, editia 2011/2012, continua cu etapa a doua, programata la Hochfilzen, in intervalul 7-11 decembrie, unde se vor desfasura probele de sprint (9 decembrie), pursuit (10 decembrie) si stafeta (11 decembrie).

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza