Diverse

Romania a tremurat in fata Tunisiei la Campionatul Mondial

Deplasarea la mii de kilometri departare de casa a turnat parca plumb in adidasii handbalistelor pregatite de Radu Voina, care au fost la cateva minute de o mare si rusinoasa sincopa cu Tunisia la debutul Campionatului Mondial.

Day 6 Handball (20 Aug 2010)

Fara Neagu si Stanca, una accidentata, iar cealalta insarcinata, Romania a aratat modest in primele 45 de minute si chiar rusinos pe alocuri, mai ales cand vicecampioanele Africii s-au desprins la trei goluri in debutul partii secunde.

Asa suntem noi romancele, ne mobilizam mai greu“, spunea Oana Chirila in gluma dupa meci, dar pentru intreaga suflare a handbalului romanesc glontul a suierat pe la ureche.

In pofida victoriei obtinuta in ultima parte a meciului, echipa Romaniei are toate motivele de ingrijorare in perspectiva partidelor viitoare.

Pe de-o parte din cauza jocului slab aratat cu Tunisia, sa recunoastem o echipa de mana a doua pe care la ultimele doua CM am invins-o la 17, respectiv 18 goluri, dar mai ales din cauza absentei pivotului Oana Manea.

Accidentata inca de la jumatatea primei reprize, Manea a suferit o intindere a ligamentelor colaterale, dupa cum a precizat insusi Radu Voinea, si va urma un tratament special departe de programul echipei.

Urmeaza luni, de la ora 19:00, meciul impotriva Cubei, o nationala modesta la prima vedere, care a fost invinsa categoric de Brazilia.

Pana atunci insa propun sa revedeti faza cu faza partida cu Tunisia de pe urma careia putem urma doua directii: fie ne trezim si facem un turneu final fara eroare de acum inainte, asa cum spera si Cristian Gatu-presedintele federatiei, fie vom continua sa ne intrecem in greseli si vom sfarsi lamentabil.

[gview file=”http://www.ecronicar.ro/wp-content/uploads/2011/12/Romania-Tunisia-handbal.pdf” height=”650″ width=”620″ authonly=”1″]

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza