Menu
0 Comments

Zach face minuni. Tiger nu-i de vina si pierde sefia la Chevron

Zach Johnson l-a depăşit pe Tiger Woods, înaintea ultimei zile a Challenge-ului Mondial Chevron, turneul din California găzduit de fostul lider al clasamentului mondial.Însă lucrurile trebuie bine puse la punct, pentru că totul s-a întâmplat în condiţii excepţionale.

Tiger Woods

(cc) photo credit: Keith Allison

În timp ce Zach a trimis magic, în cupă, de la 163 de iarzi, cu un iron 7, de pe fairway-ul de la ultima, şi a realizat un eagle prea puţin aşteptat, Tiger a avut de înfruntat un inamic apărut din senin, pe finalul rundei: vântul.

Woods a suferit trei bogeys la cupele cu par 5, însă nimeni nu poate spune că a greşit. În două din cazuri, a trimis cu wedges, însă capricioasele rafale de vânt şi-au schimbat direcţia şi au trimis mingea mai departe decât şi-ar fi imaginat cineva.

La celălalt par 5, lovitura cu crosa metal de pe fairway a avut aceeaşi soartă: mingea a fost luată de sus de o astfel de intensificare a vântului şi a ajuns într-unul din obstacole. Rezultatul? Un 73, unu peste par.

Însă prognoza nu este chiar atât de rea. “Chiar dacă am suferit trei bogey la cupele par 5 şi am avut în două rânduri câte trei putt-uri, eu am jucat bine – a spus californianul. Am trimis multe lovituri bune, care au ajuns în locuri cel puţin ciudate, pentru că mingea a fost purtată de vânt. Asta-i situaţia. Nu ai ce face. Important este că am în continuare şansa la victorie, mâine.”

Woods a fost lider la jumătatea turneului, pentru al doilea concurs consecutiv, şi pentru a doua oară la rând a eşuat în încercarea de a realiza par în runda a treia. Asemănările se opresc aici, deoarece sâmbătă nu se compară cu întâmplarea de la Openul australian de la Sydney, când a deschis cu trei bogeys şi a încheiat ziua la şase lovituri de lider.

Acum, diferenţa faţă de Zach Johnson este de o singură lovitură. Fostul campion din Masters a încheiat fără victorie Circuitul US PGA, sezonul acesta, pentru prima dată în ultimii cinci ani.

El nu va putea schimba această situaţie în cazul de faţă, deoarece concursul din Thousand Oaks nu contează pentru Circuit. Ar putea reprezenta însă o trambulină pentru sezonul viitor, aşa cum a fost cazul lui Tom Lehman, la primele ediţii, sau al lui Jim Furyk, în 2009.

Pe locul al treilea, înaintea ultimei zile se află KJ Choi, sud-coreeanul autor al unui par 72 care l-a lăsat la acelaşi total de cinci sub, la doar trei lovituri de lider.

Trei americani – Gary Woodland, Hunter Mahan şi Matt Kuchar – se află la alte două lovituri în urmă. Duminică, Tiger este aşteptat să se îmbrace din nou în roşu şi să pornească la atac. Vom fi cu ochii pe el.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza