Menu
0 Comments

Ultima bătălie a anului

Luke Donald e de părere că dubla istorică pe care e pe punctul de a o realiza la Dubai, weekendul acesta, ar fi cea mai importantă performanţă personală din carieră.

Luke Donald

(cc) photo credit: Keith Allison

Englezul intenţionează să reziste atacului lansat de Rory McIlroy şi să încheie pe primul loc în clasamentul câştigurilor din Circuitul European – Cursa către Dubai. Aceasta după ce îşi asigurase poziţia similară la final de sezon şi în Circuitul US PGA.

Adversarul este unul redutabil, iar Donald are numai cuvinte de laudă la adresa acestuia. Englezul a spus despre nord-irlandez că este mai talentat decât oricare dintre rivalii pe care i-a întâlnit în concursurile oficiale, inclusiv un oarecare Tiger Woods.

Înaintea Campionatului Mondial Dubai, Donald posedă un avans impresionant în faţa lui McIlroy, de 789.789 de euro. Cum premiul întâi este recompensat cu un cec în valoare de 922.645, chiar dacă tânărul învingător din Openul american ar câştiga la malul Golfului Persic, lui Donald îi este suficientă o clasare între primele nouă locuri, pentru a încheia sezonul pe primul loc.

Donald a revenit pe teren săptămâna trecută, după o pauză de o lună, răstimp în care tatăl său, Colin, a decedat subit, iar cea de-a doua sa fiică a văzut lumina zilei, peste doar câteva zile.

“Au fost emoţii cât cuprinde, sentimente pentru care nimeni nu te poate pregăti. Moartea tatălui meu a fost un eveniment tare trist şi foarte greu de acceptat, însă naşterea celei de-a doua mele fiice a făcut ca situaţia să fie un pic mai de îndurat. Nu ştiu dacă o să mă gândesc neapărat la el, weekendul acesta, însă ar fi frumos să câştig, pentru el.”

Titlul similar în Circuitul US PGA fusese câştigat de o manieră spectaculoasă, în octombrie. Înaintea ultimului concurs al sezonului, Donald se afla în urma lui Webb Simpson la diferenţă de aproape 300.000 de dolari.

Era obligat să încheie pe primele două locuri, pentru a avea şansa încheierii anului pe locul întâi, iar cu o rundă rămasă de joc era doar pe locul 14, la cinci lovituri de lider.

Cu nouă cupe rămase de joc, Simpson era în faţă, însă Donald a realizat birdies la următoarele şase cupe. Americanul a clacat, iar liderul clasamentului mondial a întors în 30, devenind primul jucător de golf european care încheie sezonul pe locul întâi în State.

Acum, îşi doreşte realizarea unei alte premiere. Niciun alt jucător din lume, indiferent de naţionalitate, nu a realizat dubla în cele două mari circuite de golf, în acelaşi sezon.

Nu va fi uşor, în condiţiile în care McIlroy va veni motivat de recenta victorie în Openul de la Hong Kong, realizată duminica trecută. Zi în care Donald încheia doar al şaptelea din 12, Challenge-ul Nedbank Challenge din Africa de Sud, la nu mai puţin de zece lovituri în urma învingătorului Lee Westwood.

Cum startul în turneul la care participă primii 58 de jucători ai Circuitului European (Justin Rose şi Fredrik Jacobson nu vor veni în Dubai) se va da în ordine inversă locurilor ocupate în ierarhia câştigurilor, Donald şi McIlroy se vor prezenta ultimii la tee, joi, de la ora 12:30, ora locală. Cu două ore mai mult decât la noi.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza