Menu
0 Comments

Barrichello a testat in premiera un monopost de IndyCar

Brazilianul Rubens Barrichello a urcat, luni, pentru prima data in cariera la volanul unui monopost de IndyCar. Evenimentul a avut loc pe circuitul de la Sebring, unde veteranul Formulei 1 a testat pentru echipa KV Racing alaturi de bunul sau prieten Tony Kannan.

captura YouTube

Ramas fara volan in Marele Circ dupa despartirea de Williams, Barrichello a dat curs invitatiei lui Kanaan de a trece oceanul si de a incerca varianta IndyCar.

‘Rubinho’ a trecut peste propriile declaratii din toamna anului trecut, cand afirma dupa tragicul accident suferit de Dan Wheldon in Las Vegas ca nu va pilota niciodata in IndyCar, si a efectuat mai multe tururi pentru echipa lui Jimmy Vasser.

“Ma simt ca un copil. Am avut o zi productiva cu toate setarile pe care le-am incercat. Imi puteti spune debutant, desi am 33 de ani experienta in lumea sporturilor cu motor. Am inceput prin a ma obisnui cu masina si fara a face lucruri prostesti care sa ma duca in zid. Monopostul de IndyCar este cu totul altfel decat eram eu obisnuit, dar iti ofera o senzatie placuta la pilotaj”, a declarat Barrichello dupa cum informeaza site-ul oficial al campionatului.

Barrichello a ajuns in IndyCar, intr-o prima faza chiar si pentru cateva sesiuni de teste, dupa 11 victorii, 68 de podiumuri si 14 pole position-uri in Formula 1.

O eventuala oficializare a trecerii brazilianului in seria condusa de Randy Bernard ar reprezenta o importanta lovitura de imagine data de IndyCar in chiar primul sezon cu noile sasiuri DW12 puse la dispozitie de Dallara.

Vedeti mai jos imagini cu Barrichello la volanul monopostului echipei KV Racing:

Tags: , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza