Menu
0 Comments

De vizitat in Moldova

Sezonul sarbatorilor de iarna a trecut, dar chiar si asa zona Moldovei ramane o tinta pentru turistii amatori de traditii si obiceiuri.

Peisajul pitoresc si locurile incarcate de istorie fac din Moldova o adevarata mina de aur pentru atat pentru localnicii intrati in circuitul de Cazare Pensiuni Romania, cat si pentru amatorii de turism rural.

Oficial i se spune agroturism, iar conform definitiei aceasta este o forma de turism în care persoane sau grupuri organizate se deplasează, cazează și își desfășoară activitatea într-un cadru natural, în mediul rural.

Oferta de Cazare Moldova este cat se poate de variata, satisfacand toate exigentele in materie de turism si mai ales toate buzunarele.

Dintre regiunile istorice romanesti Moldova prezinta un farmec aparte si ofera turistilor o gama variata de locuri interesante pentru a fi trecute la capitolul “am fost acolo”.

De la sporturile de iarna care pot fi practicate pe partiile din Vatra Dornei sau Durau, plimbari montante, alpinism si escalada, si pana la manastirile istorice din nord, Moldova reprezinta o impletire de istorie, traditie si bogatie naturala unica in peisajul romanesc.

Cel mai reprezentativ oras al Moldovei zilelor noastre este fara doar si poate Iasi. Poate putini stiu ca in 1600 Mihai Viteazul a consfintit la Iasi prima Unire a Principatelor Romane si tot acolo s-a declansat scanteia miscarilor de la 1848.

Tot de Iasi se leaga si aparitia primului Teatru National din Romania (1840), prima Gradina Botanica (1856) si prima Universitate de Medicina din tara noastra (1859).

Toate acestea sunt motive tocmai bune pentru a va urca in tren sau masini si a da o fuga pana la Iasi, municipiul asezat pe raul Bahlui, un afluent al Jijiei, care la randul lui se varsa in marele Prut. Aveti de unde alege pentru ca oferta de Cazare Iasi a devenit tot mai bogata si diversificata in ultimii ani.

Suceava

Dar Moldova nu inseamna doar Iasi. Mai in nord si putin mai aproape de lantaul Carpatilor Orientali se afla Suceava. Veche cetate de scaun a Domnilor Moldovei si important nod comercial in perioada medievala, Suceava de astazi va cheama pentru a explora locurile unde marele domnitor Stefan a scris istoria neamului.

Turismul nu avea cum sa lipseasca din peisaj, iar oferta de Cazare Suceava este mai mult decat atractiva. De la pensiuni, vile si pana la hoteluri moderne, Suceava este locul ideal pentru a-ti stabili cartierul general in vederea explorarii nordului Moldovei.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza