Menu
0 Comments

Linux Mint mizeaza pe Cinnamon in batalia desktop-urilor

Lansat la inceputul anului 2012 ca bonus pentru utilizatorii versiunii Lisa 12, Cinnamon se bucura de un real succes in randul utilizatorilor care au indragit Gnome 2.x si care au fost fortati de imprejurari sa adopte controversatul Unity scos de Ubuntu sau variante de Gnome 3.

“Speram ca Cinnamon sa atraga multi utilizatori de Linux Mint, fie ca ei au fost obisnuiti cu Gnome 2, Gnome Shell sau alte modele desktop”, a declarat Clement Lefebvre, creatorul sistemului de operare Linux Mint.

Intr-o lume a mediilor desktop tot mai inovatoare, Cinnamon se vrea a fi compromisul ideal intre desenul conservator al cunoscutului Gnome 2 si modelul inovator propus de Canonical pentru Ubuntu.

“Microsoft Windows si Apple Mac OS au dominat piata desktopurilor cu produse ne-upgradate ani buni. Pentru Linux exista un mare potential de dezvoltare pe piata desktopurilor. Expertiza noastra este bazata pe cunostinte de desktop si nu suntem interesati de smartphone-uri, tablete sau dispozitive mobile”, a declarat Lefebvre.

Declaratia lui Clem, asa cum se semneaza pe blogul Linux Mint, are si o doza insemnata de ironie la adresa concurentilor de la Canonical, care in ultimii ani au directionat sistemul de operare Ubuntu catre segmentul device-urilor mobile si al tabletelor.

Utilizatorii de Linux Mint au posibilitatea sa-si configureze desktopul dupa cum doresc cu ajutorul Cinnamon, care la ultimul update a fost improspatat cu setari noi si la versiunea 13 va deveni desktopul default.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza