Diverse

Saint Colomban Locmine, aproape de o mare surpriza in Cupa Frantei

La prima vedere meciul dintre anonima Saint Colomban Locmine, o echipa de liga a 5-a, si Paris Saint Germain, liderul la zi din Ligue 1, parea o disputa total dezechilibrata. Pariorii nici nu concepeau alta varianta decat un mare 2 solist, iar microbistii asteptau o avalansa de goluri din partea echipei lui Carlo Ancelotti.

Prima partida a fostului tehnician de la Juventus, AC Milan si Chelsea nu a fost nici pe departe o intrare facila in paine. Amatorii la propriu din comuna bretona Locmine au luptat exemplar si au oferit o lectie de fotbal simplu si eficient.

Gazdele Stade du Mustoir din Lorient au rezistat in fata parizienilor 50 de minute, pana cand Pastore a luat pe cont propriu o faza ofensiva si a deschis scorul.

Acelasi Pastore s-a jucat cu ocaziile si a trimis in transversala singur cu portarul Flegeo, care in prima parte si-a salvat echipa intr-o situatie limita de unu la unu cu Hoarau.

Fotbalul nu a iertat ocaziile granzilor din Capitala si micuta, dar bataioasa, Locmine a dat lovitura din lovitura de la 11 metri. Una corect acordata in minutul 72 la faultul comis de Sakho asupra lui Peru.

Abou Maiga a executat si l-a invins pe un Sirigu plecat in coltul opus.

Timpul trece si debutul oficial al lui Ancelotti pe banca celor de la PSG se transforma incet dar sigur intr-un dezastru.

Intr-un final care a semanat cu lupta dintre robotelul Atom si marele Zeus din pelicula Real Steel, Paris Saint-Germain a gasit lovitura decisiva in prelungirile timpului regulamentar prin Lugano.

Desi calificarea a fost obtinuta de echipa mai cunoscuta si mai titrata, Saint Colomban Locmine a cules la final toti laurii, devenind invingatoarea morala a meciului la fel ca si robotul manuit de Hugh Jackman in filmul regizat de Shawn Levy.

Jucatorii din Locmine, o comuna bretona cu 4.300 de locuitori, au iesit de pe teren in aplauzele jucatorilor si oficialilor de la PSG, care au format un tunel viu spre vestiare, dupa care au efectuat turul stadionului ca dupa o mare victorie.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza