Menu
0 Comments

Tiesto reinventat

A fost numarul unu mondial in materie de trance potrivit publicatiei DJ Magazine. A doborat toate recordurile in materie de muzica electronica si are in vitrina numeroase distinctii primite de-a lungul anilor. A fost primul DJ din lume care a mixat in fata a un milion de oameni si primul DJ din lume care a pus muzica la o editie a Jocurilor Olimpice. A venit in Romania aproape in fiecare an si continua sa faca muzica la cel mai inalt nivel. Cu totii il cunoastem sub numele de Tiesto, un DJ si un brand de renume international care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

tiësto in schiphol

Schimbarea genului si trecerea de la trance-ul care i-a adus notorietate la inceputul anilor 2000 spre un house ce-l apropie mai mult de zona mainstream i-a facut pe multi sa-si puna semne de intrebare cu privire la viitorul lui Tiesto.

Multi sceptici s-au grabit sa anunte declinul ‘olandezului zburator’ intr-o perioada dominata de Armin van Buuren, celalalt monstru sacru al muzicii electronice.

Insa Tiesto se pare ca a tras lozul castigator in pofida criticilor. Cel mai probabil ca si-a pierdut o parte din fanii cei mai loiali dupa schimbarea genului, dar cu siguranta a castigat o lume total noua pentru genul electronic.

Schimbarea si reinventarea lui Tiesto s-a produs gradual. Mai intai a adoptat un nou look, dupa care a facut tranzitia de la trance spre house cu albumul Kaleidoscope.

Dupa cum avea sa recunoasca insusi artistul olandez, noul gen si trend a prins foarte bine in Lumea Noua, mai precis in tarile din Estul Europei, Statele Unite ale Americii si America Latina.

Tiesto din prezent nu mai are din Tiesto de acum zece ani decat numele. Daca asculti Club Life realizezi instantaneu ca esti mai aproape de David Guetta, Eddie Halliwell sau Swedish House Mafia si tot mai departe de Armin van Buuren, Above & Beyond sau Paul van Dyk.

Cu siguranta Tiesto a realizat in ultimii ani ca nu mai are ce oferi trance-ului. A fost un zeu al genului timp de mai bine de un deceniu si a considerat ca este vremea unei reinventari.

Pus in umbra de ascensiunea formidabila din ultimii ani a lui Armin van Buuren, Tiesto a jucat pe cartea lui si a schimbat din mers.

Intre timp preferintele ascultatorilor tind sa se modifice si ele, iar urcarea lui David Guetta in fruntea ierarhiei DJ Mag poate fi un bun indicator ca Tiesto a tras cartea castigatoare.

Pentru 2012 artistul olandez a lansat pe YouTube seria In The Booth, care prezinta imagini din turnee, interviuri, activitate din back stage si tot ce tine de activitatea unui DJ.

Astfel am vazut unde a crescut Tiesto in Breda, care a fost primul loc in care a mixat si cum se isi petrece timpul inaintea marilor concerte.

Viata lui Tiesto este rezumata cel mai bine chiar de el: “No house, no car and just two bags”.

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.