Menu
0 Comments

Transilvania turistica. O imbinare de traditie, cultura si istorie

Imprejmuita de arcul Carpatic, Transilvania sau Tara de dincolo de paduri cum s-ar traduce din latinescul Trans Silva, este una dintre regiunile medievale cel mai incarcate de istorie si traditii.

Fie ca vorbim de legenda lui Dracula, aceasta atractie mistica ce ii fascineaza pe occidentali si reprezinta pentru Romania un brand de tara mult mai important decat celebra frunza, sau de incercarile istorice regasite in lucrarile de specialitate, Transilvania ramane si acum principalul punct de atractie turistic al Romaniei.

Poate doar Delta Dunarii si manastirile din nordul Moldovei sa concureze cu bogatia culturala, spirituala si istorica a Transilvaniei.

Cunoscut in latina sub denumirea de Corona, de unde si numele echipei actuale de hochei pe gheata a orasului, Brasov este una dintre cele patru asezari reprezentative ale Transilvaniei. Datat istoric pentru prima data in secolul al XIII-lea, Brasov se identifica in peisajul Romaniei actuale cu sporturile de iarna.

Cum Poiana Brasov are cel mai vasti si modern domeniu schiabil din Romania, oferta de Cazare Brasov nu putea fi decat la inaltime pentru a putea atrage si multumi un numar cat mai mare de turisti.

Sibiu Building

(cc) photo credit: Thomas Quine

Ramanem deasupra Carpatilor Meridionali, dar ne indreptam mai spre vest pentru a intalni Sibiu, unul dintre cele mai dezvoltate si vizitate orase din Romania.

Desemnat in 2007 alaturi de Luxemburg drept Capitala Europeana a Culturii, Sibiu a devenit cunoscut in intreaga lume. Si a avut cu ce sa se remarce. Centrul istoric a fost pastrat in conditii remarcabile, iar numeroasele muzee in frunte cu celebrul Brukhental fac din Sibiu o oaza de cultura si istorie. Din tot acest peisaj nu putea lipsi oferta de Cazare Sibiu, pentru a satisface exigentele turistilor romani si straini.

Cluj-Napoca II

(cc) photo credit: Javier R. Linera

Mai la nord, in inima Transilvaniei, gasim Cluj-Napoca, una dintre cele mai vechi asezari datate pe teritoriul actual al Romaniei. Pentru o privire de ansamblu asupra orasului nu poate exista un loc mai bun decat Dealul Feleacului. Si daca privelistea oferita te-a convins, poti cobori pentru a arunca o privire asupra municipiului. Cu siguranta vei fi incantat de Piata Unirii, Biserica Sfantul Mihail, Bastionul Croitorilor sau Palatul Banffy.

Eu unul m-am hotarat. Trebuie sa merg in vizita la Cluj-Napoca. Pentru cele prezentate mai sus si pentru Festivalul International de Film Transilvania. Desi nu am nicio cunostinta in oras sau in zona, nu las vreo grija sa-mi tulbure apetitul turistic. Oferta de Cazare Cluj Napoca este atat de diversa si bogata incat am de unde alege.

Sighisoara

(cc) photo credit: Mircea Turcan

Daca tot ai plecat la drum in Transilvania ar fi pacat sa nu te opresti si la Sighisoara. Cunoscuta in secolul al XIV-lea pentru celebrele bresle ale mestesugarilor, vechea cetate medievala s-a transformat in zilele noastre intr-unul dintre cele mai importante centre turistice din tara. Pentru o vacanta in miez de vara, Sighisoara iti propune in ultimul week-end din iulie festivalul medieval care atrage anual zeci si sute de turisti. Nu va speriati, oferta de Cazare Sighisoara poate acoperi toata cererea existenta. Turisti sa fie.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza