Menu
0 Comments

Cavendish, fara rival la sprint in Kuurne-Bruxelles-Kuurne

Prima aparitie a britanicului Mark Cavendish in semi-clasica belgiana Kuurne-Bruxelles-Kuurne a insemnat si cea dintai victorie a rutierului de la Sky in a doua cursa de o zi a sezonului de primavara.

Michael Rogers, Mark Cavendish, Pieter Ghyllebert, Lars Boom and Russell Hampton

Dus excelent in trena de echipa Sky, Cavendish a lansat sprintul final cu 300 de metri inaintea liniei de sosire, lasandu-i fara replica pe ceilalti pretendenti la victorie.

Singurul care a incercat sa-i ofere o replica britanicului a fost Yauhei Hutarovich de la FDJ-Bigmat, care in cele din urma s-a multumit cu pozitia secunda.

Podiumul cursei a fost completat de olandezul Kenny Van Hummel de la Vacansoleil.

Prima parte a cursei a fost marcata de o evadare in cinci cu Greg van Avermaet (BMC) si veteranul Nico Ececkhout (An Post-Sean Kelly) varfuri de lance.

La 58 de kilometri s-a produs regruparea in fruntea cursei intre primele doua grupuri, in timp ce in pluton echipele Vacansoleil si Europcar intretineau ritmul la trena.

Trecerea peste Oude Kwaremont l-a adus in prim plan pe Tom Boonen, belgianul care a ratat de putin, sambata, prima victorie din cariera in Omloop Het Nieuwsblad.

Rutierul formatiei Omega Pharma Quick Step a fost sufletul evadarii incercand sa-i impulsioneze si pe ceilalti rutieri in conditiile in care plutonul se apropia la mai putin de un minut.

Sky a preluat trena in grupul urmaritor si regruparea s-a produs la Waregem cu 45 de kilometri inaintea finalului.

Dupa o scurta perioada de neutralizare sapte rutieri s-au insinuat intr-un nou grup de evadare. Printre acestia Sylvain Chavanel (Omega Pharma Quick Step), Jimmy Engoulvent (FDJ-Bigmat), Nico Eeckhout sau Ian Ghyselinck (Cofidis).

Evadatii au rezistat in frunte pana la intrarea in ultimii 5 kilometri, cand Engoulvent si Eeckhout s-au predat in fata oamenilor de la Sky.

Pana la final nu a mai existat nicio tentativa de evadare, astfel ca Mark Cavendish a fost lansat ca o racheta spre prima victorie in K-B-K si a treia din acest an dupa cele doua obtinute in Turul Qatarului.

Marele Premiu Lugano

In paralel cu intrecerea belgiana s-a desfasurat si o noua editie a Marelui Premiu de la Lugano, cursa de traditie pentru ultima duminica din luna februarie.

Victoria in acest an i-a revenit italianului Eros Capecchi (Liquigas), care l-a invins pe conationalul sau Damiano Cunego (Lampre).
Cu aceasta ocazie a debutat Danilo Di Luca la noua sa echipa Acqua & Sapone.

Clasica Almeria

Australianul Michael Matthews de la Rabobank a obtinut victoria in Clasica Almeria, cursa de o zi desfasurata pe teritoriul Spaniei.

Podiumul a fost completat de slovenul Borut Bozic (Astana) si de germanul Roger Kluge Project 1t4i.

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.