Menu
0 Comments

Curtea Europeana de Justitie s-a pronuntat impotriva ACTA

Cel putin pentru moment Internetul ramane liber. Aceasta este concluzia pe care o putem trage dupa decizia Curtii Europene de Justitie, care a hotarat ca “nimeni nu poate sa urmareasca ce faci in mediul online”.

Stop Acta

(cc) photo credit: Roberto Pasini

ACTA a generat in ultima perioada valuri imense de proteste la nivelul intregului continent european, fiind considerat de internauti drept un o forma de cenzura a Internetului si de incalcare a liberatii de exprimare.

De jure ACTA se doreste o forma legislativa de combatere a pirateriei online si o modalitate de protejare a drepturilor de autor, insa de facto poate lua forma unui grav abuz la adresa drepturilor si libertatilor omului.

Ceea ce se dorea prin ACTA era instituirea unei asa numite ‘politii a internetului’, prin care fiecare miscare a utilizatorului de rand sa fie atent monitorizata si notata.

De catre cine, cu ce scop si in baza carui drept legal? De catre furnizorul de Internet, cel caruia ii platesti abonament, care se erija astfel intr-un paznic al drepturilor de autor.

Internetul trebuie sa ramana liber si neingradit sub nicio forma, atata timp cat in locul ACTA exista deja legi de protejare a drepturilor de autor si de combatere a pirateriei.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza