Indonezia a intrat in calendarul Mondialului de Superbike

Maurizio Flammini, presedintele Infront Motor Sports – compania care organizeaza Campionatul Mondial de Superbike, a semnat cu autoritatile indoneziene un contract valabil pentru cinci ani incepand cu 2013.

Ruben Xaus
Creative Commons License photo credit: Ray Euden

Astfel, WSBK va ajunge in premiera pe circuitul Sentul de langa Jakarta, un traseu in lungime de 4.1 kilometri dat in folosinta in 1993 de presedintele Suharto.

Circuitul indonezian a gazduit si doua Mari Premii de Motociclism viteza in 1996 si 1997. Australianul Mick Doohan a triumfat in primul, in timp ce japonezul Tadayuki Okada a iesit invingator din al doilea.

Max Biaggi, campionul mondial de SBK din 2010, a castigat la Sentul cursa clasei 250cc din 1997.

Indonezia este una dintre tarile cu traditie in mersul pe motocicleta, annual in arhipelagul asiatic fiind comercializate nu mai putin de 7 milioane de unitati.

In alta ordine de idei, oficialii Infron Motor Sports trateaza in aceasta perioada si cu propietarii circuitului Budh International de langa New Delhi pentru introducerea Indiei in calendarul WSBK.

Noul sezon al Mondialului de Superbike va debuta in intervalul 24-26 februarie pe circuitul australian de la Phillip Island.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza