Menu
0 Comments

The Artist a obtinut Oscarul pentru cel mai bun film

Pelicula The Arstist in regia lui Michel Hazanavicius a fost primit cea mai importanta distinctie la Premiile Academiei Americane de Film si alte patru distinctii individuale, printre care si cea pentru cel mai bun actor. Premiera in Romania a avut loc pe 24 februarie.

Oscar 2012 - pix 14

(cc) photo credit: www.flickr.com

Tarziu in noapte pe coasta de vest a Statelor Unite si dimineata in Romania aproape de ivirea zorilor, actorul Tom Cruise a avut misiunea de a fi cel care anunta filmul castigator la cea mai asteptata categorie.

Pe scurt, The Artist prezinta povestea unui celebru actor de film mut aflat la cumpana carierei in masura in care cinematografia realiza trecerea catre filmul vorbit.

Desi realizat in 2011 filmul The Arstist readuce privitorul inapoi in lumea alb negru a perioadei interbelice americane, mai precis in anul 1927, cand George Valentin se izbaveste prin dragoste.

De altfel rolul lui George Valnetin din The Arstist i-a adus francezului Jean Dujardin (foto) premiul pentru cel mai bun actor.

“Iubesc aceasta tara”, a spus francezul inainte de a primi premiul Academiei, adaugand ca printre persoanele care l-au inspirat in realizarea rolului din The Arstist s-au numarat sotia sa si celebrul actor de film mut Douglas Fairbanks.

In centrul atentiei s-a aflat si Meryl Streep pentru rolul fostului premier britanic Margaret Thatcher din filmul The Iron Lady (trad. – Doamna de Fier), aceasta fiind recomensata astfel pentru cel mai bun rol feminin dintre nominalizari.

Michel Hazanavicius a castigat premiul pentru cel mai bun regizor intr-o competitie cu Alexander Payne (The Descendents), Martin Scorsese (Hugo), Woody Allen (Midnight in Paris) si Terrence Malick (The Tree of Life).

Hugo, filmul care spune povestea unui baietel abandonat intr-o gara de tren in regia lui Martin Scorsese, a obtinut cinci premii din cele 11 nominalizari avute, cel mai important fiind pentru cinematografie.

De pe lista castigatorilor nu putea lipsi inegalabilul Woody Allen, recomepnsat cu premiul pentru cea mai buna regie in filmul Midnight in Paris.

Pentru lista completa nominalizarilor si castigatorilor editiei cu numarul 84- a Premiilor Academiei Americane de Film apasati aici.

Tags: , , , , , , ,

1 thought on “The Artist a obtinut Oscarul pentru cel mai bun film”

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.