Menu
0 Comments

Ubuntu si Slackware in topul sistemelor de operare Linux

Prestigioasa revista PC World anunta ca Ubuntu si Slackware sunt cele mai folosite sisteme de operare Linux la nivel mondial, in pofida faptului ca in ultimele sase luni, potrivit Distrowatch, Linux Mint se afla in topul preferintelor utilizatorilor.

ubuntu!
Creative Commons License photo credit: David Reeves

Intr-un sondaj realizat pentru anul 2011, aproape 22 % dintre participanti au votat Ubuntu ca sistemul desktop numarul unu in lumea Linux.

Pe locul secund s-a clasat, surprinzator dupa multi, distributia Slackware, cu putin sub 22 de procente.

Locul trei a revenit Debian, sistemul care sta practic la baza Ubuntu, cu putin peste 13 %, in timp ce Linux Mint s-a clasat doar pe patru in topul preferintelor cu mai putin de 12 %.

Pe parte de servere Debian a obtinut detasat prima pozitie, in timp ce la sisteme de operare pentru telefoanele mobile Android a primit aproape 70 % din voturile celor care au participat la sondaj.

Libre Office a fost desemnata cea mai buna suita pentru aplicatiile de birou fiind preferata de 81 % dintre utilizatori, pentru ca Firefox sa primeasca 57 de procente in clasamentul browserelor.

La categoria mediilor grafice pentru desktop pe primul loc a iesit KDE, cu peste 33 %, urmat de Xfce si GNOME Shell. De luat in calcul ca sondajul a fost realizat inainte ca cei de la Linux Mint sa lanseze noul desktop Cinnamon.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza