Menu
0 Comments

Castroneves a inceput sezonul cu o victorie la St.Petersburg

Pilotul brazilian Helio Castroneves a castigat, duminica, Grand Prix-ul Honda din St.Petersburg, Florida, in prima etapa a noului sezon de IndyCar.

Indy_500_Qualification-59

(cc) photo credit: Just_Bryan

Echipierul de la Penske-Chevrolet l-a devansat cu 5.5 secunde pe neo-zeelandezul Scott Dixon de la echipa rivala Ganassi-Honda.

Podiumul a fost completat de americanul Ryan Hunter-Reay de la Andretti-Chevrolet.

Plecat din pole position, australianul Will Power nu a incheiat decat in pozitia a saptea, in timp ce debutantul Rubens Barrichello a fost doar al 17-lea, terminand cursa la doua tururi in spatele castigatorului.

Power a pornit bine si s-a pastrat la conducerea cursei in primele 11, dupa care i-a cedat sefia coechipierului si conationalului sau Ryan Briscoe.

Intrarea la boxe a lui Briscoe in turul 21 din cele 100 programate l-a lasat la conducere pe Dixon, care a fost urmat indeaproape de Hunter-Reay si Castroneves.

Cei trei au urmat o strategie diferita si in cele din urma s-a dovedit formula castigatoare in economia cursei.

Dixon si Castroneves aveau sa schimbe pneurile si sa realimenteze in acelasi timp in turul 37 sub steag verde, moment in care japonezul Takuma Sato a urcat la conducerea cursei.

Rasucirea lui Ed Carpenter la finalul turului 46 a dus la o noua neutralizare, astfel ca Sato ii ceda sefia lui Dixon.

Dixon, Hunter-Reay si Castroneves s-au desprins la restart de restul competitorilor si vreme de sase tururi s-au angajat intr-o apriga lupta pentru prima pozitite.

Intrarea neo-zeelandezului la boxe in turul 68 a pus capat disputei, in timp ce Castroneves a ales sa mai ramana pe pista un tur.

Sato a revenit astfel la conducere pentru doar doua tururi, dupa care JR Hildebrand a preluat conducerea pentru alte trei tururi.

Experimentatul Castroneves s-a apropiat la aspiratie de Hildebrand si l-a depasit pe acesta la capatul liniei de start/sosire la inceputul turului 71, manevra dovedindu-se decisiva pentru rezultatul final al cursei.

Pentru Castroneves a fost a treia victorie din cariera la St.Petersburg si prima in IndyCar dupa 20 de curse. Ultimul sau succes data de la Motegi (Japonia) 2010.

Urmatoarea etapa a IndyCar este programata la 1 aprilie pe traseul permanent Barber Motorsport din Alabama.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza