Menu
0 Comments

Meci decis de repozitionarea bilei negre in decisiv intre Maguire si O’Sullivan

Spectacol total in primul sfert de finala al Openului Chinei, unde s-au intalnit, vineri dimineata, englezul Ronnie O’Sullivan si scotianul Stephen Maguire.

Steven Maquire
Creative Commons License photo credit: E ❤ Y

Fara victorie in fata triplului campion mondial in ultimii patru ani, Maguire a condus in permanenta si in cele din urma s-a impus, nu fara emotii, in jocul decisiv prin repozitionarea bilei negre.

Scotianul a inceput meciul cu un braek de 76 de puncte, dupa care s-a distantat la 2-0 pe tabela in urma unui joc in care O’Sullivan a incercat sa revina desi avea nevoie de snooker Situatie total atipica pentru ‘Racheta’ circuitului mondial, cunoscut pentru lejeritatea de a renunta la jocuri atunci cand este condus.

Mult mai rabdator fata de cum este in mod obisnuit, Ronnie a revenit in urmatoarele doua jocuri. Mai intai a redus din diferenta printr-un break de 88 de puncte, dupa care a egalat inaintea pauzei.

Maguire a revenit la conducere imediat dupa reluare, pentru ca O’Sullivan sa egaleze la trei printr-un break de 102 puncte, de altfel cel mai mare al meciului.

Dupa ce fiecare dintre jucatori si-au mai adjudecat cate un frame fiecare s-a ajuns in jocul decisiv, unde Maguire a avut prima sansa, irosita insa dupa doar 29 de puncte prin ratarea bilei negre la buzunarul superior drept.

O’Sullivan a revenit la masa si a trecut in avantaj lasand impresia ca are situatia sub control. Pierderea pozitiei la ultima bila rosie, plasata undeva in apropierea buzunarului verde, l-a fortat pe Ronnie la o taietura fina.

Ratarea loviturii l-a readus in carti pe Maguire, care nu a reusit sa joace decat bila albastra dupa cea rosie, astfel ca inchiderea de masa ii aducea pe cei doi la 62-62 pe tabela.

Maguire a castigat tragerea la sorti pentru repozitionarea bilei negre si O’Sullivan a fost nevoit sa deschida. Bila alba s-a lipit de manta superioara, iar cea neagra s-a plasat in apropierea mantei laterale din partea dreapta.

Pozitia nu era nici pe departe facila pentru Maguire, insa scotianul a trecut peste emotiile unui succes de mult asteptat in fata lui Ronnie si a trimis bila neagra in buzunar nu inainte ca aceasta sa ia contact cu doua mante.

Reusita l-a incantat chiar si pe Ronnie O’Sullivan, care i-a strans mana cu un zambet larg partenerului sau de joc, dupa un turneu in care a demonstrat ca mai are inca multe de aratat in snookerul mondial profesionist.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza