Menu
0 Comments

Asasinatul politic revine in Romania pe cale orala

Apropierea campaniei electorale pentru alegerile locale din 10 iunie agita spiritele in politica romaneasca si ii face pe multi dintre jucatorii activi sa se intreaca in declaratii sofisticate ce tin de alte vremuri din fericire de mult apuse. Asasinat politic, extremism, impuscare sau comparatii cu modele tragice din alte tari sunt doar cateva dintre ‘gloantele oarbe’ pe care le arunca opozitia spre putere si invers.

2a Conferenza dei parlamentari progressisti - Roma 19-20.04.2012 116
(cc) photo credit: lapopistelli

Cel putin asa stau lucrurile in cazul Robertei Anastase, care s-a simtit amenintata cu moartea dupa unele afirmatii facute de Victor Ponta.

“Limita a fost depasita de mult. Victor Ponta, în lipsa unor solutii, ameninta cu moartea oameni politici”, a declarat presedinta Camerei Deputatilor, dupa ce presedintele PSD spusese, a priori, ca “nici daca-i impusti nu e suficient”.

Referirea fusese facuta la adresa guvernantilor in chestiunea retinerii CAS-ului pentru 2.2 milioane de pensionari.

In lipsa unor solutii concrete pentru indreptarea deciziilor anti-sociale din ultimii doi ani si in coborare accentuata pe toboganul sondajelor de opinie, puterea se agata de orice afirmatie belicoasa a opozitiei pentru discreditarea acesteia.

Parca mai ieri era in 2000 cand C.V.Tudor pierdea alegerile prezidentiale dupa o afirmatie similara, ceva de genul unor executii publice pe stadion a marilor corupti ai tarii (daca imi aduc bine aminte).

Bineinteles ca nimeni nu credea o iota din grozaviile spuse de Vadim, dar in istorie a ramas cu eticheta de extremist, antisemit si asa mai departe, iar asta l-a costat pana la urma prezenta in Parlament la scrutinul din 2008 si il mai urmareste pana si in prezent.

O reactie a venit si din partea premierului Ungureanu, care a vorbit de extremism politic in cadrul intalnirii cu Herman van Rompuy, presedintele Consiliului European, prezent la Bucuresti intr-o vizita oficiala.

“Din păcate, şi violenţa şi extremismul politic sunt probleme încă reale în Europa. Dispreţuim agresivitatea ascunsă în discursul politic şi credem că pe seama dialogului politic bine condus, în termenii moralei, violenţa, agresivitatea, instigarea la extremă nu pot să-şi facă loc”, a spus Ungureanu.

Premierul a fost recent direct vizat de o afirmatie a unui lider PSD, mai precis Adrian Solomon de la Barlad, care a facut o comparatie nefericita intre Ungureanu si Aldo Moro, om politic italian asasinat in 1978 de Brigazile Rosii, o grupare scoasa in afara legii, dupa ce propusese o alianta intre comunisti, socialisti si catolici.

Gand rau premierului i-a pus si Lia Olguta Vasilescu, de asemenea membru de prim plan al PSD. Luata pe val intr-o postare pe Facebook, aceasta i-a adresat lui MRU urmatoarele ganduri de bine dupa aparitia in emisiunea Sinteza Zilei cu Mihai Gadea la Antena 3:

Lasand la o parte exagerarile ambelor parti, opozitie si putere, intr-o Romanie politica in care diferenta intre stanga si dreapta este data de pozitia ceasului la mana sau de purtatul verighetei, iar traseismul politic tine loc de ideologie, a vorbi despre asasinat politic chiar si la nivel declarativ este cel putin ridicol.

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza