Menu
0 Comments

Facebook a cumparat de la Microsoft mai multe patente AOL

Reteaua de socializare creata Mark Zuckerberg a facut o noua miscare spectaculoasa pe piata achizitiilor si a cumparat 650 de patente AOL de la Microsoft contra unei sume impresionante.

microsoft_squeeze_facebook
(cc) photo credit: Trebor Scholz’ Photos

Potrivit presei americane tranzactia s-a materializat pentru 550 de milioane de dolari bani gheata si reprezinta “un nou pas important din procesul de intarire a portofoliului de propietate intelectuala pentru a proteja interesele Facebook”.

Pentru Facebook este a doua mare achizitie in decurs de doar cateva zile dupa cumpararea serviciului de photo sharing Instagram.

Mutarea celor de la Facebook vine dupa ce Yahoo a actionat reteaua de socializare a lui Zuckerberg in instanta pentru incalcarea drepturilor de autor pentru zece patente din social media. Cei de la Facebook au negat acuzatiile.

In prezent Facebook detine aproape 1.500 de patente, printre cele recent cumparate de la AOL via Microsoft numarandu-se si cateva preluate din portofoliul IBM.

La fel de adevarat este si faptul ca Facebook si Microsoft au o istorie destul de apropiata, care dateaza din 2007 cand compania detinuta de Bill Gates a luat fata celor de la Google si Yahoo pentru dreptul de a investi in Facebook 240 de milioane de dolari in schimbul a 1.6 la suta din actiunile retelei de socializare.

Tags: , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza