Menu
0 Comments

Facebook a cumparat Instagram pentru un miliard de dolari

Reteaua de socializare numarul unu a momentul daca ne raportam la numarul de utilizatori inregistrati a achizitionat serviciul de photo sharing Instagram pentru suma record de 1 miliard de dolari in bani gheata si actiuni.

Facebook to buy Instagram for $1B
Creative Commons License photo credit: AshtonPal

Devenita cunoscuta printre aplicatiile din Apple Store, Instagram poate fi mai nou folosita si pe smartphone-urile echipate cu sistemul de operare Android.

Instagram permite postarea imaginilor capturate pe diversele retele sociale si realizarea unor filtre care determina schimbarea nuantei acestora in diferite moduri.

Lansata pe piata aplicatiilor de iPhone, iPad si iPod Touch in 2010 de catre Kevin Systrom si Mike Kriger, Instagram a ajuns dupa aproape doi ani de la aparitie sa fie vanduta pentru suma record de un miliard de dolari.

Prin comparatie si pentru a intelege dimensiunea tranzactiei, Yahoo a platit in 2007 ‘doar’ 35 de milioane de dolari pentru a-si trece in portofoliul Flickr, cunoscutul site de photo sharing.

Facebook numara in prezent 850 de milioane de utilizatori, iar zilnic in paginile retelei de socializare sunt urcate in medie 250 de milioane de imagini.

Cumpararea Instagram de catre Facebook a fost pregatita de reteaua lui Mark Zuckerberg prin imbunatatirea serviciului de photo sharing propriu, care incepand cu luna martie permite afisarea fotografiilor de rezolutie inalta, precum si vizualizarea acestora in modul full screen.

Tags: , , , , ,

1 thought on “Facebook a cumparat Instagram pentru un miliard de dolari”

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza