Menu
0 Comments

Google a lansat Google Drive, propriul serviciu de cloud storage

Anuntat oficial pe blogul companiei americane, noul serviciu Google Drive integreaza Google Docs si ofera posibilitatea accesarii fisierelor dorite indiferent unde te afli si pe ce platforma lucrezi: PC, Mac, iPhone sau Android.

Google+
(cc) photo credit: Fabrizio Van Marciano

Google Drive ofera gratuit un spatiu de stocare online de 5 GB, dar exista si optiuni contra cost pentru cei care doresc un hard virtual mai insemnat.

Astfel pentru cei cu nevoi mai mari exista optiunea de 25 GB pentru 2.49 de dolari pe luna, 100 GB pentru 4.99 de dolari pe luna sau 1 TB pentru 49.99 de dolari pe luna.

Cum Google Docs a fost integrat noului serviciu Google Drive, inseamna ca utilizatorii au posibilitatea de a lucra in echipa si de a avea acces instant la fisierele celorlalti, fie ca vorbim de documente, tabele sau prezentari de pagini.

Un alt element de noutate propus de Google Drive este serviciul smart tagging, prin care orice fisier urcat pe cloud poate fi taguit astfel incat la o cautare ulterioara sa apara printre primele gasite.

Google Drive poate fi instalat pe propriul hard disk in cazul PC-urilor sau a Mac-urilor. Desi pentru utilizatorii de Linux nu exista inca un client dedicat si nici macar un echivalent, acestia pot folosi Google Drive accesand contul de web.

Accesati noul Google Drive la adresa: https://drive.google.com/

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza