Menu
0 Comments

Intel se implica in dezvoltarea proiectelor Open Source

La putin timp dupa ce Nvidia anunta intarirea legaturilor cu lumea Linux, un alt gigant de pe piata producatorilor de software IT, Intel, face pasul spre sustinerea proiectelor Open Source.

Intel Inside

(cc) photo credit: Jiahui Huang

Prezent la Linux Foundaition Collaboration Summit din San Francisco, Imad Sousou – directorul Centrului Tehnologic Open Source al Intel – a dezvaluit planurile companiei de a investi in dezvoltarea comunitatii Open Source si de a oferi update-uri pentru doua proiecte importante legate de acest segment.

Potrivit lui Sousou, Intel se implica in dezvoltarea Open Source pentru ca doreste ca un numar cat mai mare de utilizatori sa beneficieze de produsele hardware ale companiei la cele mai ridicate standarde, iar cel mai potrivit lucru pentru sustinerea acestei initiative este implicarea din interior.

Intel a devenit astfel al doilea sponsor major al Linux dupa Red Hat si unul dintre principalele brand-uri aflate in board-ul de conducere al The Document Foundaition, care produce si pune la dispozitia utilizatorilor suita de aplicatii LibreOffice.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.