RCS-RDS a scos Antena 1, Antena 3 si Euforia de pe satelit

Operatorul de televiziune prin cablu si satelit RCS – RDS a scos, vineri, din grila de satelit posturile Antena 1, Antena 3 si Euforia, toate detinute de trustul Intact, informeaza Onlinesport.

sursa foto: anankkml / FreeDigitalPhotos.net

Cele doua canale care fac parte din Antena Group se alatura GSP TV si Antena 2, de asemenea scoase de RCS – RDS din grila de satelit in vara anului 2011.

Ulterior compania de cablu a revenit si a reintrodus cele doua posturi in pachetele de baza analogic si digital.

“RCS – RDS nu mai difuzeaza pe satelit posturile Antena 1 si Antena 3. RCS – RDS nu poate accepta sa plateasca peste sapte milioane de euro pe an, suma solicitata de Antena Group pentru difuzarea prin satelit a canalelor Antena 1 si Antena 3”, se arata in comunicatul societatii de cablu.

De retinut ca Antena 1 si Antena 3 pot fi urmarite in continuare pe reteaua analogica si digitala a RCS – RDS.

Scoaterea din grila DTH a celor trei posturi afecteaza 1.1 milioane de utilizatori din cei 2.7 milioane de abonati ai companiei de cablu mai sus amintite.

Diferendul dintre cele doua parti, RCS – RDS si Intact, dateaza din vara anului 2011 si are la baza chestiuni economice legate de difuzarea meciurilor din Liga 1.

Cele doua parti aflate in conflict au achizitionat impreuna pachetul majoritar de meciuri din Liga 1 intre 2008 si 2011, insa ulterior au aparut neintelegeri privind preluarea postului Antena 1 de catre societatea de cablu, neintelegeri care s-au transat in instanta.

RCS-RDS a raspuns prin scoaterea din grila a canalului tematic de sport GSP TV, care ulterior a fost declarat de CNA liber la retransmisie si reintrodus in grila de baza la o calitate extrem de slaba.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza