Menu
0 Comments

Vinales, primul castigator din istorie la Moto3

Maverick Vinales, fostul protejat al lui Paris Hilton la clasa 125cc, si-a trecut in palmares, duminica, a cincea victorie din cariera in Campionatul Mondial de motociclism viteza, dupa ce s-a impus la Losail in cursa clasei Moto3. Pilotul echipei Avintia Bluesens a intrat astfel in istorie ca primul castigator la noua categorie a motoarelor de 250cc.

DSC_0242

(cc) photo credit: D@LY3D

Inceputul de cursa i-a apartinut insa debutantului italian Romano Fenati, care pe un model FTR Honda a avut parte de un start perfect de cursa si s-a instalat inca din primul viraj la conducere.

Dupa doar doua tururi avea deja un avans de peste o secunda si jumatatea in fata australianului Arthur Sissis, de asemenea un debutant la clasa mica a Motomondialului de viteza.

Sissis nu a rezistat decat trei tururi in pozitia a doua si a fost depasit pe rand de Vinales, Cortese si Salom.

Vinales l-a ajuns pe Fenati in turul 5 din cele 18 programate, iar pe linia dreapta de start/sosire l-a atacat si depasit fara probleme pe italian.

Fenati nu s-a lasat intimidat si a revenit in turul urmator cu un atac la aspiratie in linie dreapta, dar Vinales a controlat mai bine motocicleta pe franare si a ramas la conducere.

Liderul s-a schimbat din nou la inceputul turului 10, cand Vinales a franat mai devreme si i-a permis lui Fenati sa treaca la conducere.

Vinales a revenit in frunte doua tururi mai tarziu si joaca de soarecele si pisica a continuat intre cei doi tineri piloti.

Nu pentru mult timp pentru ca Fenati nu a mai reusit sa tina ritmul cu Vinales si in cele din urma s-a multumit cu pozitia secunda.

Cele mai aprige dueluri s-au dat in spate pentru ultima treapta a podiumului, Sandro Cortese a castigat batalia cu Luis Salom si Miguel Oliveira.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.