Menu
0 Comments

Facebook isi va lansa propriul browser

Dupa listarea la bursa compania lansata de Mark Zuckerberg intentioneaza sa mai dea o lovitura prin lansarea propriului browser.

Opera 10.50 First Screen Rendering FAIL
(cc) photo credit: louisvolant

Potrivit unor informatii lansate de site-ul pocket-lint.com, reteaua de socializare Facebook intentioneaza sa achizitioneze Opera Software, companie care detine browserul de internet Opera.

Devansat in statistici de Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer si chiar Safari, Opera se bucura in acest moment de aproximativ 200 de milioane de utilizatori.

Prin achizitionarea Opera, reteaua de socializare Facebook intra in competitie directa cu Google, al carui browser, Chrome, a depasit in ultimele doua luni concurentul direct Firefox in topul celor mai folosite programe de navigat pe internet.

Datele statistice din aprilie arata ca lider in topul browserelor se afla Chrome, cu 38.3%, urmat de Firefox, cu 35.3%, si Internet Explorer, cu 18.3 %. Abia in pozitia a cincea gasim Opera, cu 2.3%.

Daca pe partea de computere nu sta foarte bine si a urmat in ultimii ani un trend descendent, Opera este pozitionat excelent pe suportul mobil, unde browserul Mini Opera se afla in top cel putin in cazul telefoanelor de generatie mai veche.

La capitolul smartphones, Opera Mini browser ocupa locul al treilea in preferintele utilizatorilor, dupa Safari, browserul celor de la Appel, si Android, browserul celor de la Google.

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.