Menu
0 Comments

Linux Mint 13 “Maya” RC a fost lansat oficial

Ajuns la editia cu numarul 13, Linux Mint cu numele de cod ‘Maya’ vine default cu doua variante grafice pentru a impaca toate gusturile utilizatorilor.

Avem pe de-o parte versiunea matura si stabila a MATE 1.2, o clona de Gnome 2 pentru nostalgicii poate celui mai indragit desktop din lumea Linux, iar pe de alta parte avem Cinnamon, desktop-ul lansat la inceputul anului exclusiv de Clem si echipa Linux Mint care propune varianta 1.4.

Inca de la inceput trebuie spus ca Linux Mint 13, la fel ca si Ubuntu 12.04, este un LTS, adica va beneficia de suport tehnic si actualizari pe termen lung, mai precis pana in aprilir 2017.

Pentru a mai multe detalii si linkuri de download accesati pagina oficiala a Linux Mint.

Tags: , , , ,

1 thought on “Linux Mint 13 “Maya” RC a fost lansat oficial”

 1. Vali says:

  Am instalat si eu Mint-ul 13 LTS si cum ti-am promis un review….iata-l.

  Procedura de instalare este destul de similara cu cele de pana acum, ca de obicei Mint-ul vine echipat cam cu tot ce ai nevoie pentru un home user.
  Browser, client mail, playere audio si video, messenger multi-protocol, program office, torrent, program vizualizare – editare poze, cd/dvd burner…etc, astfel ca dupa instalare si minima configurare (30-40 min in total), ai cam terminat treaba.
  Din start se vede o imbunatatire a vitezei de lucru, mentionez ca am instalat Mint-ul 13 pe acelasi sistem care pana acum rula Mint 9 LTS.
  Deci se folosesc mai bine resursele sistemului, driverele alocate diverselor componente hardware functioneaza mai eficient decat cele de pana acum. Cu Mint 9 aveam probleme la rularea filmelor HD in full screen, cu Mint 13 aceste probleme au disparut.
  Viteza conexiunii la internet este mai mare. Eu am banda disponibila de 100MB. Daca Mint-ul 9 oscila intre 75-85MB, 13-le sta destul de stabil in 98-99MB.
  MATE este aceeasi interfata Gnome, simpla si intuitiva, n-am testat inca Cinnamon, dar in curand….
  Per ansamblu sunt foarte incantat de Linux Mint 13 LTS Maya, este un progres clar, se vede ca s-a muncit mult la detalii, iar acestea fac diferenta.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza