Menu
0 Comments

Cum a ajuns Super Mario imaginea Nintendo

Internetul este, fara doar si poate, cea mai in voga forma de divertisment si de petrecere a timpului liber. Si cum din cele mai vechi timpuri, oamenii imbina munca cu placerea, nici din mediul online nu puteau lipsi platformele dedicate jocurilor de toate tipurile.

Super Mario @ Sketchin 2
(cc) photo credit: lucamascaro

Una dintre cele mai populare aplicatii ale tuturor timpurilor este Mario. Detinuta de Nintendo si creata de japonezul Shigeru Miyamoto, aceasta il aduce in prim-plan pe faimosul instalator italian, scund si rotofei. Identitatea sa pe piata jocurilor a inceput sa prinda contur inca din 1981, cand aparea in jocul Donkey Kong sub numele Jumpman, pentru ca doi ani mai tarziu sa isi spuna Mario.

Seria de jocuri video cu acelasi nume este cea mai populara franciza de platforma de la Nintendo. Prestigiul sau merge pana in punctul in care compania mama a ales sa se legitimeze in spatiul public prin imaginea instalatorului care locuieste in Regatul Ciupercilor imprimata, de altfel, pe toate consolele de jocuri video.

Mai mult decat atat, Super Mario a devenit unul dintre cele mai cunoscute nickname-uri pentru personaje celebre. Un exemplu in acest sens este cel al ciclistului italian Mario Cipollini, detinator al recordului de victorie in Turul Italiei. De asemenea, porecla Super Mario i s-a potrivit de minune si atacantului Mario Balotelli de la campioana Angliei, Manchester City.

Dincolo de lumea sportului, Mario Combat Deluxe, Mario Dress Up, Super Mario Star Scramble 2 si Super Mario World 2 se numara printre cele mai apreciate jocuri gratis ale momentului.

Pe langa acestea, platforma www.njocurigratis.com gazduieste aplicatii atractive precum Arunca la cosul de baschet, Cara marfa cu tractorul, Hotelul cu ceaiuri, Clatitele gustoase, Jocuri Bubbles, Vulturul rapitor, Sarutul pe bicicleta, Biciclistul campion, Marcheaza fructele, Saltul maret sau Mergi cu bicicleta. In plus, aceasta ofera utilizatorilor posibilitatea de a isi da frau liber imaginatiei prin crearea propriului joc cu biciclete.

 

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza