Menu
0 Comments

Cursa de 24 de ore de la Le Mans

A 80-a editie a cursei de 24 de ore de la Le Mans va fi in direct pe site-ul ecronicar.ro de sambata dimineata, cand vom prezenta amanunte din sesiunea de warm-up, si pana duminica dupa-amiaza cand echipajele care vor fi trecut testul andurantei primesc steagul in patratele.

Audi Sport North America - Audi R10

(cc) photo credit: David Merrett

LIVE:

Prezentare

Opt echipe vor intra in competitia de la categoria principala LMP1, iar pentru coroana suprema se vor lupta nu mai putin de 13 echipaje. In absenta francezilor de la Peugeot, care in 2012 au renuntat la programul din anduranta, Audi ramane echipa de batut.

Nu va fi deloc usor pentru ceilalti competitori sa infrunte cele patru prototipuri ale constructorului german, trei ale echipe Audi Sport Team Joest si unul al echipei Audi North-America.

Audi a venit in 2012 la Le Mans cu doua modele R18 diesel cu specificatii diferite. Pe de-o parte un prototip hybrid, care presupune pe langa propulsorul V6 de 510 cai putere si un motor electric care se incarca cu energie pe zonele de franare. Acesta este asa numitul e-tron quatro, iar celalalt model propus este clasicul R18 ultra din fibra de carbon.

Principalul competitor al nemtilor de la Audi este Toyota care a venit de asemenea la Le Mans cu doua prototipuri hybrid ale modelului TS030.

Nu lipsesc din competitie elvetienii de la Rebellion Racing si al lor sasiu Lola B12/60 Coupe propulsat de un motor Toyota.

Alte doua echipe private, Oak Racing si Pescarolo, vor miza pe sasiul produs de Henri Pescarolo si motorul Judd, iar britanicii de la Strakka Racing si JRM vor arunca in lupta prototipuri HPD ARX 03a – Honda.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza