Linux Mint a lansat Maya 13 Xfce RC

Kelly_Brook-linuxmint

Dupa lansarea oficiala a versiunii Maya 13 a sistemului de operare Linux Mint, dezvoltatorii din jurul lui Clem Lefevbre au adus pe piata si versiunea bazata pe mediul grafic Xfce.

Aceasta se bazeaza pe desktop-ul Xfce 4.10 si applet-urile mint Menu si MATE. MintMenu alaturi de Xfce este o noutate pentru Linux Mint.

Pentru a rula Linux Mint Maya 13 Xfce aveti nevoie de un procesor x86 pentru ambele versiuni (32 sau 64-bit), o memorie minima de 384 MB (RAM), spatiu pe HDD de minim 5GB si o placa video care sa suporte o rezolutie minima de 800×600.

Linux Mint 13 Xfce RC poate fi descarcat de aici

photo credit: Alberto

4 Comments on "Linux Mint a lansat Maya 13 Xfce RC"


    1. Da. Ei sunt consecventi unei politici de a scoate produsul doar atunci cand este gata suta la suta. Eu unul astept varianta 13 KDE.

      Reply

    1. Salut. Depinde ce memorie RAM are netbook-ul. Eu pe un Hannspree cu procesor Intel Atom de 1.6 GHZ si 1GB RAM pot rula fara probleme distributiile light, cum ar fi Lubuntu, LXLE, Puppy Linux s.a.m.d. Cel mai bine m-am inteles cu LXLE, care vine cu mai multe desktop mode-uri, printre care si unul adaptat special pentru netbook-uri.

      Reply

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza