Menu
0 Comments

Apa minerala Borsec lasa urme suspecte

Nu stiu daca ati baut vreodata calciu efervescent. Pentru cei care au facut-o nu e cazul sa detaliez, dar pentru cei mai putini familiarizati cu fenomenul trebuie sa stiti ca dupa consumul unui calciu pe marginea paharului ramane o suprafata fina de praf alb. Ai impresia ca este creta dizolvata in apa.

La fel se intampla si in cazul apei minerale Borsec. Recunosc ca nu-mi place sa beau apa plata pentru ca o simt ca o balta in stomac si m-am obisnuit cu apa minerala. Am baut Izvorul Minunilor, Perla Harghitei si mai nou Borsec, dar nu mi s-a intamplat ca pana acum sa ramana asemenea urme de calcar in pahar.

Daca umpli un pahar cu apa minerala Borsec intr-un pahar sau intr-o cana dupa nici 30 de minute veti observa cum se formeaza la suprafata apei o crusta de culoare alba, iar daca ati golit paharul depunerea este si mai evidenta pe suprafetele recipientului. Cel mai bine se observa la pahare sau cani de culori inchise.

Recunosc ca prima oara cand am vazut acel praf alb m-am ingrijorat profund si imi pun serioase intrebari despre calitatea acestei ape minerale care se recomanda ca avand o vechime seculara de peste doua secole.

La ce bun ca pe eticheta scrie ca respecta toate normele sanitare in vigoare daca mie imi ridica semne de intrebare si nu-mi prezinta incredere.

Oricum ar fi trebuie sa renunt la a mai consuma apa minerala, nu de alta dar tin la rinichii mei si vreau sa ma protejez cat inca mai pot. Daca nici in apa pe care o bem nu mai putem avea incredere, atunci ce mai e de facut?!

Pentru alte imagini despre situatia pe care am prezentat-o mai sus apasati aici. Deci au mai patit-o si altii in diferite perioade si nu sunt eu un ”norocos”.

De asemenea va recomand un interesant articol despre apele minerale si plate din Romania.

Vedeti mai jos cum arata o cana cu apa minerala Borsec la doar cateva minute dupa ce a fost umpluta:

Recomandare:

photo credit: malias A glass of tap water via photopin (license)

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza