Menu
0 Comments

RCS&RDS a introdus o taxa suplimentara pentru programele Discovery

Operatorul de televiziune prin cablu RCS & RDS solicita o taxa suplimentara pentru receptionarea posturilor Discovery, mai precis Discovery World, Discovery TLC România, Discovery Science, Investigation Discovery, care pana mai recent puteau fi urmarite la pachetul extra.

La apelarea numarului pentru relatia cu clientii te intampina un mesaj inregistrat menit sa faca lumina pentru cei care platesc momentan pentru un pachet care in realitate nu mai exista.

În perioada următoare RCS&RDS va reorganiza grila de programe digitale. Din acest motiv câteva posturi TV vor putea fi recepționate numai în format analogic, nu și în cel digital. În cazul în care unul dintre programele dumneavoastră preferate nu mai poate fi recepționat decât analogic puteți face trecerea la acest format utilizând telecomanda televizorului dumneavoastră. Pentru recepționarea acestui post TV în format digital puteți opta pentru pachetul superior de canale digitale.

Pentru a intelege mai bine situatia va prezint cazul meu concret. Pachetele la RDS erau impartite in baza si extra. Baza pentru programele uzuale, cele romanesti, cateva de sport, muzica si cele dedicate documentarelor, iar Extra pentru cei care doreau suita de programe Discovery sau alte posturi tematice.

Acestea din urma m-au determinat sa fac trecerea de la baza la extra, atentie (!), pe reteaua analogica. Aparitia decodoarelor SD si mai apoi HD a facut sa intru in posesia acestora, pachetul extra ramanand activ la acelasi pret, plus diferenta platita pentru chiria decodoarelor. Programele s-au receptionat fara probleme pana la inceputul lunii august, cand cele patru Discovery plus canalul tematic pentru adulti Superone au disparut din grila digitala.

Fara sa te anunte nimeni de modificarea efectuata te-ai trezit fara un pachet pentru care de fapt platesti in continuare. Prima informatie privind taxa suplimentara de 7 lei mi-a spus una dintre casieritele la care am achitat ultima factura, pentru a-mi fi mai apoi confirmata de un operator la telefon.

”Erau multi oameni care plateau pentru aceste programe desi nu doreau sa le vada”, a spus operatorul care m-a sunat in urma sesizarii mele scrise. Explicatie cel putin ciudata, pentru ca cine platea pachetul extra era constient ca o facea si pentru Discovery, ca doar nu pentru RTL, RAI 1 sau BBC News.

Cu alte cuvinte, vrei pachetul Discovery pe decodorul digital, mai trebuie sa scoti din buzunar 7 lei, bani care se adauga la deja existentul pachet extra.

Situatia e cu atat mai hilara cu cat cei de la RDS iti spun ca programele tale Discovery pot fi receptionate pe analogic, dar atunci de ce ne-am mai luat decoare SD si HD pentru care mai si platim chirie.

Si uite asa s-a mai spulberat un mit, anume acela ca RDS nu majoreaza domnule factura la abonamente, doar iti ia 5 lei pentru decodoul SD, 10 lei pentru decodorul HD si mai nou 7 lei pentru pachetul Discovery.

Una peste alta ma gandesc serios sa renunt la RDS si sa trec pe partea de televiziune la cei de la Dolce. Tot am internet si telefonie fixa de la ei. Macar acolo platesti, dar stii pentru ce o faci. Vrei Eurosport HD, platesti pentru asta, vrei Max Pack cu HBO si HBO HD, platesti pentru asta, si asa mai departe.

Asa ca ramaneti voi cu pachetele, decodoarele pentru care am asteptat un an de zile si taxele voastre aberante.

Tags: , , , , ,

1 thought on “RCS&RDS a introdus o taxa suplimentara pentru programele Discovery”

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza