Menu
0 Comments

Europa League se vede în paralel la Pro TV, Digi Sport şi Dolce Sport

UEFA a anunţat pe site-ul oficial că a vândut drepturile de difuzare a meciurilor din Europa League către ProTV pentru următorii trei ani.

Postul din Pache Protopopescu va continua astfel tradiţia începută în urmă cu trei ani după pierderea pachetului de Champions League şi va oferi publicului din România meciul vedetă al fiecărei săptămâni.

Cu alte cuvinte, toate meciurile Stelei în grupele Europa League vor fi in direct pe ProTV şi ProTV HD, urmând ca o altă partidă să fie difuzată de postul de nişă Sport.ro. De asemenea cei de la Mediapro au achiziţionat şi dreptul de transmisie pe internet şi pe mobil.

Europa League se va vedea în România şi pe alte două posturi concurente de sport. Este vorba de Digi Sport şi Dolce Sport.

Dacă pentru postul trustului RCS&RDS este primul an când difuzează meciuri din a doua competiţie europeană, canalul celor de la Romtelecom va transmite pentru al doilea an Europa League.

Cele două companii au înaintat către UEFA o ofertă comună de achiziţie şi astfel pot transmite meciurile în paralel.

Astfel vom asista la situaţia cel puţin ciudată în care meciul dintre VfB Stuttgart şi Steaua, programat joi seara de la ora 20, va putea fi urmărit în paralel pe ProTV, Digi Sport şi Dolce Sport.

Cel mai probabil publicul va face diferenţa şi va opta pentru unul dintre canale în funcţie de calitatea imaginii (HD) şi a comentariului.

La capitolul HD cel mai rău stă Dolce Sport, varianta High Definition a postului celor de la Romtelecom fiind disponibilă la un pachet suplimentar.

ProTV HD şi Digi Sport HD se văd, încă, la liber, cu menţiunea că pentru a recepţiona Digi Sport HD este nevoie de un televizor cu tuner DVB C/T încoroporat sau de un decodor special de la RCS&RDS. ProTV HD se prinde şi cu antena normală terestră.

Tags: , , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza