Menu
0 Comments

Microsoft a anunţat preţurile pentru Office 2013

Lansarea sistemului de operare Windows 8 vine la pachet cu un nou produs marca Microsoft. Este vorba de suita Office 2013 propusă de compania lansată de Bill Gates pentru a se adapta noului sistem de operare.

Office 2013 vine cu o schimbare radicală de înfăţişare tocmai pentru a se potrivi cu desenul noului Windows 8, un sistem gândit pentru a fi folosit atât pe PC cât şi pe tabletă sau telefoane mobile.

Microsoft schimbă politica şi la capitolul preţuri de achiziţie implementând în premieră sistemul de abonament lunar sau anual.

Astfel cei care doresc să folosească Office 2013 doar pentru o lună se pot înregistrat pe site-ul oficial şi contra sumei de 8.33 dolari au la dispoziţie toate aplicaţiile disponibile în varianta Office 365 Home Premium (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote şi altele). Pentru un an trebuie să trimită spre Microsoft 99.95 de dolari.

Microsoft iese în faţă şi cu SkyDrive, propriul serviciu de stocare online a datelor, aşa numit cloud, cu o capacitate de până la 20 GB. Materialele lucrate cu Office 2013 vor putea fi salvate by default în Sky Drive pentru a se evita astfel o pierdere a datelor în neplăcuta situaţie a unui disk deteriorat sau a unei formatări.

De menţionat că şi pe segmentul HDD-urilor virtuale asistăm la o competiţie acerbă între Google Drive, SkyDrive şi, de ce nu, Ubuntu One, al cărui avantaj este că poate fi acces şi din afara sistemelor bazate pe kernelul Linux.

Revenind însă la Office, mai trebuie adăugat că Microsoft mai oferă şi varianta Small Business Premium pentru 12.50 dolari pe lună sau 149.99 dolari pe an. Spre deosebire de versiunea prezentată anterior, cea Business se adresează unui singur utilizator.

Preţurile pentru pachetele clasice au crescut sensibil faţă de varianta 2010:

  • Office Home & Student, care include Word, Excel, PowerPoint şi OneNote va costa 140, cu 17% mai mult faţă de produsul existent în prezent în magazinele de specialitate.
  • Office Home & Business, care include aplicaţiile de mai sus plus Outlook, porneşte de la 220 dolari, în creştere cu 10 procente.
  • Office Professional, care include Access şi Publisher, ajunge la 400 dolari, cu 14% mai mult.

Lansarea Office 2013 este aşteptată pentru 19 octombrie, iar cei care achiziţionează un Office 2010 vor primi un pachet de upgrade la ultima versiune.

Pentru cei cu mai puţină dare de mână sau aplecare pentru Office există în continuare variante gratuite precum LibreOffice, OpenOffice sau produse contracost la preţuri mai accesibile precum cele realizate de germanii de la SoftMaker.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza