Menu
0 Comments

Paralelă între un PSG aflat pe cai mari şi un Milan în varianta low cost

Petrodolarii investitorilor care au preluat Paris Saint Germain încep să se vadă şi în rezultate. După dezamăgirea pierderii titlului în faţa lui Montpellier, conturile au fost din nou larg deschise şi la Paris ajungeau Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva sau Marco Verratti.

Dacă despre primii doi nu se mai pot spune prea multe lucruri, valoarea fiind dovedită în sezoanele precedente, Verratti este un jucător mai puţin cunoscut.

Născut în urmă cu aproape 20 de ani la Pescara, oraş readus pe harta din Serie A de Zdenek Zeman, Verratti a fost transferat de Carlo Ancelotti la PSG deşi nu debutase încă în prima ligă italiană,

Şi nu doar că l-a transferat, dar şi mizează pe el constant oferindu-i la vârsta lui mari responsabilităţi în zona de la centrul terenului care face tranziţia între apărare şi atac.

De aceea mulţi văd în Verratti noul Andrea Pirlo pentru rolul creativ pe care şi-l asumă în teren şi pentru vârsta care aminteşte de Pirlo pe vremea când evolua pentru Brescia.

Verratti nu şi-a dezămagit profesorul şi a alergat nu mai puţin de 11.6 kilometri contra celor de la Dynamo Kiev şi, chiar dacă nu s-a numărat printre marcatorii de pe Parc des Princes în victoria cu 4-1, a contribuit la punerea în scenă a unui fotbal solid din partea formaţiei din Paris.

Milan low cost

Dacă la Paris echipa lui Ancelotti, Ibrahimovic, Silva, Pastore şi Verratti strălucea anunţând începutul unei noi ere de dominaţie în fotbalul european, 27.000 de spectatori asistau pe un San Siro mai degrabă dezolant de gol la startul unei noi campanii pentru Milan.

Un Milan cârpit pe ultima sute de metri după exodul masiv de jucători din vară. Fragil în apărare, lipsit de creativitate la mijloc şi total neinspirat la finalizare. Astfel s-ar putea rezuma în doar câteva cuvinte jocul rossonerilor.

Departe de faima europeană câştigată de-a lungul anilor, Milanul de azi arătă palid la fel ca întreg fotbalul italian. Un fotbal italian devenit inatractiv pentru televiziuni şi părăsit în ultima perioadă de mercato de toate vedetele sale, atât cele vechi cât şi cele mai noi.

Milanul din meciul cu Anderlecht a fost reflexia unui fotbal italian îmbolnăvit de scandalurile de corupţie din ultimii ani, de la acel Calciopoli din 2006 la ultimul Calcioscomese. Pe vremuri i se spunea generic Il Calcio şi avea un renume de temut, însă acum orice are în faţă Calcio te duce cu gândul la procuratură şi carabinieri.

După un 0-0 care i-a aruncat în braţele disperării pe suporterii milanezi, Zvonimir Boban, fostul echipier al Milanului din anii 90, i-a cerut lui Massimiliano Allegri să schimbe ceva în gândirea echipei.

Poate să-i ofere mai mult credit lui Bojan Krkic, un jucător aflat în căutarea busolei pierdute după despărţirea de Barcelona.

Tags: , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza