Menu
0 Comments

Samsung a lansat Chromebook, cel mai ieftin laptop de pe piaţă

Compania sud-coreeană Samsung şi gigantul american Google şi-au dat mâna pentru realizarea celui mai ieftin laptop existent pe piaţa la categoria celor cu display de 11.6 inch.

Samsung Chromebook a fost lansat, vineri, la San Francisco şi este ultimul model din seria creată special pentru Internet. Preţul unui astfel de model comandat de pe Amazon este de doar 249 de dolari.

Să vedem mai jos ce configuraţia are acest model:

Sistemul de operare Chrome pus pe acest dispozitiv nu reprezintă altceva decât punerea laolaltă a tuturor aplicaţiilor din portofoliul Google, pornind de la clasicul client de e-mail Gmail şi până la Picasa sau YouTube.

Display-ul de 11.6 inch suportă o rezoluţie de 1366×768 pixeli, iar intregul sistem este pus în mişcare de un procesor dual-core ARM Samsung Exynos5 de 1.7 GHz.

Memoria fizică este de 2 GB RAM, iar spaţiul de stocare dedicat este de 16 GB. La prima vedere este puţin în comparaţie cu ultimele apariţii din piaţa de profil, dar cei de la Google oferă 100 GB spaţiu de stocare online prin serviciul propriu Drive timp de doi ani.

Greutatea este de 1.1 kg aproape cât a unui notebook, iar autonomia anunţată a bateriei este de 6.5 ore, cu mult peste ce oferă alte modele de 15.6 inch, cum ar fi Acer sau Toshiba spre exemplu.

Samsung Chrombook 11.6 inch mai dispune de două porturi USB, unul 2.0, iar celălalt 3.0, şi de un spaţiu pentru micro card SD.

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza