Menu
0 Comments

Tiesto, surpriza plăcută a topului DJ Mag în 2012

Tiesto_002

Mulţi au crezut că Tiesto va ieşi de pe radarele muzicii electronice din momentul în care şi-a schimbat radical stilul şi a renunţat la trance pentru un electro house extrem de incitant.

Elements of Life (2007) a fost ultimul album ca DJ de trance pentru Tiesto, iar Kaleidoscope (2009) a marcat intrarea artistului olandez într-o nouă etapă a carierei profesionale.

Tiesto a renunţat nu doar la trance, dar şi-a format un nou label după despărţirea de Black Hole Recordings. Apariţia Musical Freedom s-a produs ca o continuare firească a tranziţiei lui Tiesto către altceva, către un stil cu totul nou faţă de ceea ce arătase până atunci.

Fanii au fost bulversaţi la început, iar sentimentele contradictorii i-au îndemnat pe mulţi să continue pe zona trance şi să blameze schimbarea de stil a idolului lor de până atunci.

Noua etapă nu a fost tocmai uşoară pentru Tiesto, dar starul olandez a ştiut să exploreze noi pieţe pentru a-şi face cunoscută noua abordare a muzicii electronice, Statele Unite ale Americii sau zona Americii Latine numărându-se printre punctele unde Tiesto s-a reinventat.

Desemnat cel mai bun DJ al lumii trei ani la rând (2002, 2003, 2004), Tiesto a coborât în clasamentul DJ Mag Top 100 în 2010 şi 2011 când a încheiat podiumul.

Revenirea s-a produs însă în 2012, Tiesto urcând o poziţie până pe doi în spatele lui Armin van Buuren.

Intrat în DJ Mag Top 100 în 2000 direct pe locul 24, Tiesto este DJ-ul cu cea mai mare constanţă dintre artiştii de top care s-au remarcat de-a lungul timpului. Din 2002 şi până în prezent nu a coborât de pe podium, fie că a ocupat prima poziţie, locul 2 (cinci rânduri) sau locul 3 (trei ocazii).

Ascensiunea lui Tiesto ca DJ de elecro house trebuie urmărită în viitor şi nu ar fi exclus ca în 2013 sau 2014 să asistăm la revenirea lui Thijs pe primul loc chiar. Deşi comparaţia cu Armin van Buuren ar fi inutilă pentru prin simplul fapt că fiecare este special în felul lui şi amândoi reprezintă două legende ale muzicii electronice, Tiesto are acum posibilitatea de a-l concura pe Armin cu propriul lui stil şi cu proprii lui fani.

Din această încleştare a titanilor nu putem avea de câştigat decât noi ascultătorii şi pasionaţii genului.

Mai puteţi citi din acelaşi subiect:

Vedeţi mai jos o mostră din ceea ce înseamnă noul Tiesto şi dovada că olandezul este încă un artist demn de luat în seamă pentru primul loc în DJ Mag Top 100:

Tags: , , , ,

1 thought on “Tiesto, surpriza plăcută a topului DJ Mag în 2012”

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza