Menu
3 Comments

Cătălin Gheorghe, cel mai bine clasat jucător român la IDM Bucharest International Bowling Open 2012

A treia ediţie a turneului internaţional de bowling în sistem open din România, IDM Bucharest International Bowling Open, s-a încheiat cu victoria lui Giannis Stathotos (foto sus), din Grecia, care a obţinut premiul de 2500 de euro.

Locul secund, de 1500 de euro, a fost adjudecat de către Oleksandr Kondratyev, din Ucraina, iar ultima treaptă a clasamentului a fost completată de americanul Ronnie Russel, de 1000 de euro, principalul favorit al competiției, în timp ce favoritul secund, Petteri Salonen din Finlanda a ocupat locul cinci.

În fazele finale ale competiției, România a fost reprezentată de cinci jucători, cele mai bune clasări fiind realizate de către Cătălin Gheorghe (foto stanga), locul al șaselea, și Romeo Gagenoiu – ocupantului poziției a opta. Datorită locului ocupat în cadrul turneului, Cătălin Gheorghe va reprezenta România la turneul de bowling desfășurat în Italia.

”Turneul internațional de bowling a reunit pentru a treia oară la rând jucători cu un nivel de joc extrem de ridicat. Acest lucru poate fi remarcat și de media punctajelor, care a fost mult mai bună decât anul trecut. Numărul ridicat de înscriși, alături de numărul de participanți străini, ne demonstrează că IDM Bucharest International Bowling Open a devenit o provocare atractivă pentru jucători de top de la nivel mondial,” a declarat Dragoș Tigoian, Marketing & PR Manager IDM Club București.

Turneul s-a desfășurat în perioada 19-25 noiembrie la Clubul IDM din Bucureşti sub egida World Tenpin Bowling Association (WTBA) şi European Tenpin Bowling Federation (ETBF) și a fost dotat cu premii totale de 20.000 de euro. În competiţia de anul acesta s-au înscris peste 140 de jucători profesionişti din campionatele europene şi din Statele Unite, numărul acestora fiind mai ridicat faţă de turneul de anul trecut. Printre aceştia se numără profesionişti din Top 50 mondial precum: Ronnie Russell – locul 20 în Lia Profesionistă Americană de Bowling, Matt Miller, Petteri Salonen, Steve Miller – ocupantul locului secund în 2011.

Turneul de anul acesta a atras parteneri importanţi precum compania Brunswick, lider mondial în echipamente dedicate bowlingului. Brunswick a lansat în premieră, în cadrul turneului de la Bucureşti, un nou model de bilă de bowling și Envoy, cea mai nouă mașină de uns folosită în campionatele de bowling din Statele Unite. Pe lângă Brunswick, pentru competiţia de anul acesta s-au mai alăturat TIMEX, compania a premiat toți jucătorii calificați în faza finală cu ceasuri din gama sportivă TIMEX.

Pentru mai multe detalii despre a treia ediţie a turneului internaţional de bowling de la Bucureşti vă rugăm să accesaţi http://www.idmclub.ro/

Tags: , , ,

3 thoughts on “Cătălin Gheorghe, cel mai bine clasat jucător român la IDM Bucharest International Bowling Open 2012”

 1. vovo says:

  Felicitari Cata. Bravo. Tine-o tot asa. Am totusi o intrebare: ce e aia Bowling?

 2. Valix says:

  Ba da’ si asta tre sa-ti explic…..
  Bowling inseamna unu’ care linge un bou….ce e asa de greu.
  Bowling, adica bou ling…..offff.

 3. Dumi says:

  Scuzati ca ma bag si eu in seama. Reteta se respecta si la Curling? :))

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza