Menu
3 Comments

Două canale BBC în locul Discovery Channel la RCS-RDS

Compania RCS-RDS a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului dreptul de a introduce în grila de programe a posturilor BBC Entertainment şi BBC Knowledge, care urmează să înlocuiască Discovery Channel, informează România Liberă.

Măsura companiei televiziune prin cablu şi satelit vine în contextul deciziei de a nu mai prelungi contractul de preluare al postului Discovery Channel, care a fost deja scos de pe platfoma DigiTV iar de la 1 decembrie nu se va mai vedea nici pe cablu.

BBC Entertainment ar fi urmat să intre în grilă de la 1 decembrie, iar BBC Knowledge ar trebui introdus de la 1 ianuarie 2013. Cu toate acestea BBC Entertainment a fost introdus în grilă de la 29 noiembrie.

Potrivit sursei citate mai sus CNA va aproba noua grilă a RCS-RDS într-o şedinţă viitoare, iar modificările vor fi efectuate în cel mult 30 de zile de la data solicitării.

UPDATE: Toate programele Discovery, fără excepţie, au dispărut din grila RCS-RDS încă din seara zilei de 29 noiembrie.

Întrebarea legitimă este următoarea: contractele făcute pe pachetele extra, şi ştiu mulţi oameni care au optat pentru extra tocmai pentru suita Discovery, devin nule? Pentru că în mod normal aşa trebuie să se întâmple.

Mai mult decât atât, acest BBC Entertainment nu este titrat. Noi care mai ştim limba engleză poate că nu avem foarte mult de suferit, dar ce facem cu oamenii trecuţi de o vârstă care sunt nevoiţi să urmărească nişte poze în mişcare.

Tags: , , , , , , , ,

3 thoughts on “Două canale BBC în locul Discovery Channel la RCS-RDS”

  1. doian says:

    Eu nu vad nici o comparatie intre BBC Entertainment si Discovery Channel. De ce se fac modificarile astea fara nici un sens? Abonatii ar tebui intrebati inainte de asa modificari majore. Cred ca o sa piarda multi clienti, mai mereu muta canalele de colo colo, scot numai ce vor ei si ne obliga sa ne uitam la ce aleg ei pentru noi, asta deja e constrangere pe banii nostri.

    1. Nu doar că le scot fără a întreba sau măcar anunţa abonaţii, dar au anumite pachete care în prezent nu-şi mai găsesc justificare. Pachetul Extra spre exemplu, unde nu mai tarziu de luna august fuseseră introduse programele Discovery (World, Science, Investigations, TLC), şi pentru care au optat mulţi abonaţi acum practic devine nul. Ce se întâmplă cu acele contracte încheiate pentru pachetul Extra în vederea vizionării posturilor Discovery? Evident că cei de la RCS-RDS pot răspunde că nicăieri în contract nu scrie că ei se obligă să asigure difuzarea acestor posturi, dar să fim serioşi, exact pe aceste canale Discovery se baza esenţa pachetului Extra.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza