Menu
0 Comments

IDM Bucharest International Bowling Open la a treia ediţie

IDM Bucharest International Bowling Open, singurul turneu internaţional de bowling în sistem open din România, sub egida World Tenpin Bowling Association (WTBA) şi European Tenpin Bowling Federation (ETBF), se va desfăşura în perioada 19-25 noiembrie la IDM Club Bucureşti şi pune în joc premii de 20.000 de euro.


În acest an, peste 140 de jucători profesionişti din 14 ţări – cu 40% mai mulţi decât anul trecut – s-au înscris în competiţie. Printre aceştia se numără profesionişti din Top 60 mondial precum: campionul en-titre Paul Stot, Ronnie Russell – locul 20 în Liga Profesionistă Americană de Bowling şi favoritul turneului IDM, Petteri Salonen – cel de-al doilea favorit al campionatului, Steve Miller – ocupantul locului secund în 2011 şi Matt Miller, component al naţionalei Angliei. Lista înscrierilor de top este completată de Patricia Luoto din Germania, vicecampioana europeană de anul acesta şi de Betina Lund, campioana Danemarcei.

Pe tabloul din acest an, România este reprezentată de unii dintre cei mai buni jucători precum Marius Bălan şi Viorel Simuţ, campioni naţionali pe echipe în 2012, Romeo Gagenoiu sau Cătălin Gheorghe. Pentru prima dată de la iniţierea acestei competiţii în România au fost organizate turnee de calificare în toată ţara: Bacău, Baia Mare, Braşov, Cernavodă, Cluj Napoca, Constanţa, Galaţi, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Piteşti, Ploieşti, Târgu Secuiesc, Timişoara şi Suceava.

”De-a lungul celor două ediţii, IDM Bucharest International Bowling Open a devenit un turneu recunoscut la nivel internaţional, fapt dovedit de numărul în creştere al jucătorilor profesionişti şi semiprofesionişti înscrişi în competiţie şi de valoarea tot mai mare a premiilor”, a declarat Dragoş Tigoianu, Marketing&PR Manager IDM Club.

Începând cu această ediţie, turneul internaţional a implementat o nouă structură de joc şi se va desfăşura pe două categorii: A (clasă profesionistă) şi B (clasă semiprofesionistă), diferenţa fiind făcută de media de joc a fiecărui participant. În categoria A sunt prezenţi jucătorii cu medii foarte mari (între 180 şi 300 de popice), iar în cazul jucătorilor semiprofesionişti, media de joc este de 180 de popice. Structura actuală a turneului permite schimbări pe tabloul final, astfel încât un jucător semiprofesionist cu un scor foarte bun poate înlocui un jucător profesionist, dar care a obţinut un scor mai mic.

Turneul de anul acesta se bucură de sprijinul Brunswick, lider mondial în echipamente dedicate acestui sport. Pentru al doilea an consecutiv, producătorul va lansa în premieră, în cadrul turneului de la Bucureşti, cele mai noi modele de bile de bowling din portofoliu şi Envoy, cea mai nouă maşină de uns folosită în campionatele de bowling din Statele Unite, aparat dotat cu injectoare pentru fiecare board, asigurând o precizie inegalabilă ungerii.

Un nou partener al competiţiei este producătorul de ceasuri TIMEX, reprezentat prin B&B Collection. Compania va premia toţi jucătorii calificaţi în faza finală cu ceasuri din gama sportivă TIMEX.

Finala turneului internaţional de bowling va avea loc duminică, 25 noiembrie, începând cu ora 20:30. Intrarea este liberă.

Despre IDM Club, centrul de bowling

Centrul de bowling al IDM Club dispune de 14 piste de bowling Brunswick din ultima generaţie Anvilane Glow Pro Lane. Echipamentul de bowling prezent în IDM Club a fost instalat de reprezentanţii Brunswick, este certificat USBC (United States Bowling Congress) şi aprobat WTBA si ETBF pentru organizarea de competiţii internaţionale.

Tags: , , ,

1 thought on “IDM Bucharest International Bowling Open la a treia ediţie”

  1. Vali says:

    Sa-i uram multa bafta lui Catalin Gheorghe, un baiat extraordinar, de pus la rana!
     

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza