Menu
9 Comments

RCS-RDS pregăteşte epurarea canalelor Eurosport din grila de programe (zvon)

Eurosport 3D

Reţeaua RCS-RDS devine un jucător tot mai obraznic pe piaţa de telecomunicaţii din România, iar următoarea ”victimă” a acestei companii care se vrea trust ar putea fi canalul paneuropean Eurosport.

Cei de la RCS-RDS şi-au creat în timp o mică familie de posturi TV, începând cu Digi Sport, Digi Film, Digi 24 şi continuând cu Digi World sau Digi Life, iar mai nou încearcă o politică de eliminare a tuturor concurenţilor.

Vedeţi cazurile Antena 3 (concurent pentru Digi 24) şi mai nou Discovery Channel (concurent pentru Digi World). Inevitabil în continuarea acestei tendinţe s-a ajuns şi la Eurosport, ghici ce, concurent pentru Digi Sport.

Ca un consumator de sport trebuie să recunosc că pachetele de programe oferite de Digi Sport nu au la ora actuală echivalent pe această nişă. Digi oferă cam tot ce poţi să-ţi doreşti în materie de sport, dar de aici şi până la a plănui (chiar şi la nivel de intenţie) să scoţi concurenţa din grila de programe e cale lungă.

Concurenţa în capitalismul experimentat de România după 1990 a însemnat şi încă înseamnă după cum o arată unii în 2012 eliminarea unui adversar şi nu dorinţa de a face mai bine ca acesta, de a oferi conţinut superior.

Digi Sport oferă în acest moment calitate, măsurată în competiţii de top şi imagine HD la liber am putea spune, dar ce nu înţeleg cei de la RCS-RDS este că pentru mulţi dintre noi sportul la TV se confundă cu postul Eurosport, aşa cum documentarele se confundă cu Discovery.

Unii am crescut cu Eurosport încă dinaintea apariţiei versiunii în limba română (noiembrie 1997). Ne leagă o întreagă istorie de acest canal, de cursele cicliste, de întregul sezon al sporturilor de iarnă sau de transmisiile de snooker. Cine îşi mai aminteşte de IndyCar şi apoi de CART (ce curse aveam duminica la fiecare două săptămânie) sau NASCAR.

Oricât ar oferi Digi ”fotbalul nostru cel de toate zilele”, nimic nu poate echivala cu ciclismul, snookerul sau tenisul de Mare Şlem aflat în oferta Eurosport. E o opţiune care ţine şi de gust. Nu trebuie să uităm acest lucru. Că sigur sunt unii care nu dau doi bani pe snooker când vine vorba de un meci Astra-Pandurii (spre exemplu).

Dacă zvonurile vor deveni realitate şi într-adevăr Eurosport va fi scos din grila RCS-RDS, cei care vor avea de pierdut vor fi tocmai iniţiatorii acestei mişcări.

Două vor fi consecinţele majore: mulţi abonaţi vor migra către alte reţele (cel puţin acesta ar fi pasul de urmat), iar alţii vor opta pentru diferite variante online.

Ideal ar fi ca speculaţiile să nu se adeverească şi cele două canale să se completeze în grila celor de la RCS-RDS aşa cum se întâmplă în prezent.

Tags: , , , , , ,

9 thoughts on “RCS-RDS pregăteşte epurarea canalelor Eurosport din grila de programe (zvon)”

 1. andreea says:

  aşa ceva nu se poate întâmpla… e programul default pe care stă tv-ul meu…. am nevoie de ski alpin, de snooker, de bundesliga şi altele… rcs-rds, să nu care cumva să scoateţi eurosport-urile!!!

 2. enache says:

  Nu pot sa cred cum suntem calcati in picioare de acesta companie care este in stare sa scoata tot doar ca posturile lor sa fie vizionate.
  Digi Sport1,2,3,4,5,6,7,8,9 sau cate aveti nu se va compara cu Eurosport niciodata!!! Nu o sa aveti Australian Open niciodata!!!

 3. Dumitru says:

  Australian Open, Roland Garros, US Open, Turul Italiei, Turul Frantei, Turul Spaniei, Marile Clasice din ciclism, Cursa de 24 de ore de la Le Mans, Mondialul de Superbike, întreg sezonul de snooker, sporturile de iarnă şi multe alte competiţii. Ar fi un mare, mare, mare păcat să se ajungă la o asemenea măsură.

 4. Matei says:

  Ar fi o bataie de joc…Asa ceva este greu de acceptat pentru adevaratii pasionati de sporturi.Excluzand fotbalul, sport pe care il gasim pe toate posturile, rar mai gasesti alte sporturi, competitii.

  1. Dumitru says:

   De acord cu tine, Matei. Nici eu, personal, nu concep televizorul fara Eurosport. Nu i-as mai gasi nicio utilitate fara tenis de Mare Slem, ciclism sau snooker. Sa speram ca nu se va ajunge la asa ceva, iar daca se va ajunge nu ne ramane decat sa migram spre alte retele. Mai sunt optiuni de back up, mereu vor fi.

 5. Valix says:

  Ba eu as dori sa scoata si Eurosporturile din grila, precum au facut cu Discovery-urile. Poate asa reusim sa scapam de idiotii astia. Imi pare rau, insa nu-i inteleg pe romani. Intotdeauna trebuie impinsi de la spate.
  In orice alta tara cu apa calda, astia nu mai erau de mult pe piata, mai ales din cauza serviciilor si suportului tehnic de toata jena.
  Sper sa scoata si canalele de telenovele, asa poate ridicam la “lupta” telespectatorii de profil.

  Mi-as dori ca RDS sa devina providerul cu Digi 1, Digi 2…pana la Digi 50. Dupa care Digi Music de la 1 la 50, Digi Manele de la 1 la 50, Digi Religie, evident tot 50, Digi Telenovele ….nu mai e cazul sa spun cate….Digi Maghiar 1, 2 ….50….si au rezolvat problema.
  Sper ca intre timp sa o rezolve si abonatii lor.

 6. IOSIF says:

  MONOPOL A LUPTAT PT MONOPOL

 7. claudiuu says:

  snookerul curlingul sarituriile cu schiuriile bowlingul si dartsul mi se par cele ma tampite sporturi

 8. claudiuu says:

  din cate am auzit rvs -rds a cerut cena o noua licenta pt programele sale pt a fii data si altori operatori de cablu care sunt dispusi sa pereia programele digi sport daca cna la da licenta zilele eurosport in romania sunt numarate

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza