Menu
0 Comments

Argo a depăşit suta de milioane în boxoffice-ul american

Pelicula Argo, cu Ben Affleck în rol de regizor şi actor principal, a depăşit la sfârşitul acestei săptămâni pragul a 100 de milioane de dolari încasaţi în cinematografele din Statele Unite ale Americii.

Doar în weekend-ul recent încheiat Argo a încasat 2 milioane de dolari şi a ajuns astfel la 101 milioane, ceea ce face ca filmul regizat de Affleck împreună cu George Clooney şi Grant Heslov să rămână pentru a şaptea săptămână la rând în top zece al încasărilor de peste ocean în Boxoffice.

Pe plan internaţional Argo a ajuns la 56 de milioane de dolari şi este primul film regizat de Affleck care trece de 100 de milioane la capitolul încasări. The Town s-a oprit la 92 de milioane.

Filmul este inspirat din realitate şi spune povestea a şase americani care scapă dintr-un Teheran cuprins de revoluţie în 1979, ascunzându-se în casa ambasadorului Canadei, în jurul acestei poveşti construindu-se întreaga intrigă a unui film captivant întins pe durata a 120 de minute.

Pasionaţii serialului Breaking Bad vor avea plăcuta surpriză să-l revadă la lucru şi pe Bryan Cranston, actorul care în seria produsă de AMC interpretează rolul lui Walter White, profesorul de chimie care dezvoltă o adevărată pasiune pentru activităţile ilegale.

Peste 40.000 de utilizatori înregistraţi pe site-ul IMDB au votat pentru Argo, iar nota filmului este una foarte bună, iar impresia generală lăsată de cei care au urmărit filmul este că a reuşit să atragă, lucru deloc simplu de obţinut, părerile pozitive atât ale criticilor cât şi ale publicului cinefil.

Argo a avut premiera în România la 9 noiembrie 2012, iar potrivit Cinemagia în trei săptămâni de prezenţă pe ecrane a adunat 36.014 de spectatori şi a adus încasări de 191.243,66 dolari.

Prin comparaţie, cele mai vizionate filme în cinematografele din România sunt în acest moment The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 şi Skyfall, ambele cu încasări de peste un milion de dolari şi o audienţă de peste 200.000 de spectatori în sălile de cinema.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.