Menu
0 Comments

Dr.Dre, artistul cu cele mai mari încasări în 2012

Dr. Dre

În ultimii ani rapperul american Dr.Dre nu s-a mai aflat în lumina reflectoarelor cu albume noi sau concerte, dar şi-a concentrat atenţia pe partea de producţie, lucru care i-a adus între mai 2011 şi mai 2012 peste 100 milioane de dolari din muzică.

Potrivit unui clasament al celor mai bine plătiţi muzicieni ai momentului publicat de Forbes. Dr.Dre ocupă poziţia fruntaşă cu un venit în 2012 estimat la 110 milioane de dolari.

Potrivit sursei citată mai sus, mare parte din banii adunaţi de către Dr.Dre au venit din afacerea Beats Electronics, companie pe care rapperul american a fondat-o în 2006 alături de alţi doi asociaţi.

În august 2011 pachetul majoritar al Beats Electronics a fost achiziţionat de HTC pentru 309 milioane de dolari.

Beats By Dr.Dre

În vârstă de 47 de ani, Dr.Dre este unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai genului rap la nivel mondial. Artisul american a obţinut de-a lungul timpului şase premii Grammy, ultimul în 2010 pentru Cel Mai Bun Album produs. Este vorba de materialul Relapse produs de Dre pentru amicul său Eminem.

Top zece al artiştilor cu cele mai mari încasări în 2012 îi mai adună laolaltă pe Roger Waters cu 88 milioane de dolari, Elton John (80 milioane), U2 (78 milioane), Take That (69 milioane), Bon Jovi (60 milioane), Britney Spears (58 milioane), Paul McCartney şi Taylor Swift (fiecare cu câte 57 milioane).

La cei doar 18 ani ai săi Justin Bieber este un fenomen şi când vine vorba de încasări, idolul puştoaicelor din America şi nu numai adunând din muzică 55 milioane de dolari la fel ca şi Toby Keith.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza