Menu
0 Comments

Mark Selby a câştigat Campionatul Regatului Unit

Jucătorul englez Mark Selby a transformat prima prezenţă în finala Campionatului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în primul trofeu obţinut în turneul găzduit de Barbican Center din York.

Fost şi totodată virtual lider mondial, Selby l-a învins pe conaţionalul său englez Shaun Murphy cu 10-6 la capătul unei meci extrem de disputat în care ambii jucători au preluat pe rând iniţiativa.

Selby a condus pentru prima dată la 2-1, după care Murphy a trecut în avantaj, scor 4-2, după trei jocuri obţinute la rând. Prima sesiune s-a încheiat la egalitate, 4-4, după ce niciunul dintre cei doi finalişti nu a izbutit un break de peste o sută de puncte.

Murphy a revenit la conducere în debutul sesiunii decisive, dar Selby avea să întoarcă scorul în favoarea sa şi să conducă, scor 6-5, doar pentru a doua oară în meci.

A fost momentul în care Murphy a profitat de ratările oponentului său şi a echilibrat scorul la timp înaintea pauzei dintre reprize.

Momentul psihologic al meciului s-a consumat în frame-ul al 13-lea, pe care Selby l-a câştigat la mare luptă după 38 de minute intense.

Din acel moment Selby a devenit încrezător în posibilităţile sale, iar acest lucru s-a văzut în procentajul loviturilor de buzunar.

Scorul a devenit 8-6 cu break de 98 de puncte pentru Selby, cel mai mare al finalei la egalitate cu Murphy, iar cel supranumit ”Bufonul din Leicester” se distanţa în premieră la două lungimi.

Aproape firesc s-a făcut şi 9-6 pe fondul unui dezechilibru din ce în ce mai evident. Trădat de precizia loviturii sale de distanţă, Murphy a greşit tot mai mult şi Selby a fost acolo prezent să-l sancţioneze pe ”Magician”.

Meciul s-a încheiat cu 10-6 în favoarea lui Mark Selby, iar trofeul de campion al Regatului Unit rămâne la un jucător englez după ce în 2011 în posesia titlului intra Judd Trump.

Pentru Selby, 29 ani, titlul de la Campionatul Regatului Unit este doar al treilea obţinut într-un turneu de puncte. Englezul mai are în palmares Openul Galez în 2008 şi Mastersul de la Shanghai în 2011. Selby a mai câştigat de două ori în carieră Mastersul şi a mai disputat alte cinci finale printre care şi una de Campionat Mondial în 2007.

Tags: , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza