Menu
0 Comments

Poliţia Rutieră verifică echiparea maşinilor cu anvelope de iarnă

New rims and tires

Primele semne ale iernii ridică şi primele probleme pentru conducătorii auto aflaţi în trafic. Iarna şi-a intrat deja în drepturi în zonele muntoase din jumătatea de nord a ţării, iar Poliţia Rutieră a ieşit pe teren pentru verificarea echipării corespunzătoare a autovehiculelor pentru sezonul rece.

Chiar discutam recent pe tema acestor verificări şi spuneam că iarna trecută nu am văzut sau auzit despre filtre pentru verificarea anvelopelor de iarnă.

Ştiu că poţi avea probleme în eventualitatea nedorită a unui accident rutier, caz în care firma de asigurări are dreptul de a nu mai acoperi poliţa părţilor implicate care nu întrunesc condiţiile legale.

Cu alte cuvinte, faci un accident rutier şi nu ai anvelope de iarnă, pe lângă amenda celor de la rutieră trebuie să-ţi iei gândul şi de la asigurare.

Poliţiştii rutieri au instituit filtre rutiere în zonele în care a început să ningă, pentru verificarea echipării corespunzătoare a autoturismelor pentru sezonul de iarnă.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, se arată într-un comunicat publicat de IGPR.

Se acordă atenţie deosebită autovehiculelor cu greutatea de peste 3,5 tone care trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Pentru neechiparea corespunzătoare se retrage certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este de la 630 la 1.470 de lei (între 9 şi 21 puncte amendă).

 

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.