Menu
3 Comments

RCS-RDS propune înfiinţarea unui pachet Discovery

Remote Control

Reacţie absolut normală din partea RCS-RDS şi poate prima coerentă după acţiunile din ultima perioadă. Oficialii companiei de televiziune prin cablu şi satelit au anunţat public, prin intermediul unui comunicat de presă, că îndeamnă Discovery Networks să-şi grupeze toate posturile într-un pachet separat, după cum se poate vedea aici şi aici.

Sună mai mult a provocare, a mănuşă aruncată la duel, dar până la urmă este atitudinea potrivită care poate limpezi apele în acest scandal.

Pentru a elimina suspiciunea de ipocrizie a acestui dublu limbaj, lansam public indemnul nostru adresat Discovery Networks de a crea un pachet separat care sa contina toate programele Discovery si care sa poata fi achizitionat de catre abonatii interesati, la un pret stabilit chiar de catre Discovery Networks.
Sursa: RCS-RDS

Iniţiativă extrem de importantă şi curajoasă în peisajul media din România unde practic exerciţiul pay-per-view lipseşte cu desăvârşire. Cei de la RCS-RDS apelează la această soluţie după ce şi-au pus în cap, la propriu, zeci de mii de abonaţi nemulţumiţi, şi acum pasează mingea în curtea celor de la Discovery.

Oare posturile Discovery nu erau deja incluse din luna august într-un pachet suplimentar, subiect pe care l-am abordat aici, pentru care doritorii plăteau în plus?

Evident că da, iar şi mai curios este că deşi canalele Discovery au fost scoase, oamenii continuă să plătească pachetul Extra deşi poate nu sunt interesaţi de restul programelor.

Dar ştiţi de ce? Pentru că nicăieri în contract nu este specificată denumirea posturilor incluse pentru care furnizorul ar trebui să-şi asume responsabilitatea transmiterii pe toată durata înţelegerii contractuale.

Scrie doar că sunt şase canale suplimentare, însă acestea pot fi mereu altele chiar dacă tu abonat ţi-ai făcut contract pentru Discovery World, Science, TLC, Investigation.

Poate n-ar strica în viitor să existe o reglementare mai strictă a acestor contracte şi pachete de programe, ca abonatul să ştie până la urmă pentru ce plăteşte un preţ suplimentar.

Între timp de aici am aflat că Discovery a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la scoaterea canalelor sale din grila operatorului RCS-RDS.

Tags: , , , , , , , ,

3 thoughts on “RCS-RDS propune înfiinţarea unui pachet Discovery”

 1. Valix says:

  Pacat, ma cam enerveaza tactica asta a lu’ eRDeeS-eRCeeS. Speram sa trateze si situatia asta in stilul lor propriu si personal, adica fix cu dorsalul, intrucat asta e cuvantul de ordine pe acolo. Durerea in dorsal sau daca vrei, in fesier, este caracteristica lor.

  Speram deci, sa se trateze si aceasta problema in stilul mioritico-RDS-ist, astfel ca o mare parte din abonati sa-si rezilieze contractele.
  RDS-RCS sunt o mana de hoti, de incapabili, cu servicii de 2 bani iar suport tehnic inexistent. Pardon, existent, dar doar pe fituica aia de contract.

  Am renuntat acum ceva ani la toate serviciile lor si ma felicit zilnic pentru asta. Speram ca scandalul Discovery sa fi fost inca o bombonica asezata in varful colivei numita “faliment”, de care sper sa aiba parte acesti “pinguini”.
  Si pentru ca speranta moare ultima, voi trai inca cu ea 😀

 2. Dumitru says:

  Nu se va face niciun pachet separat, pararea mea. E doar o tactica prin care arunci jucaria in terenul adversarului pentru a-l responsabiliza si eventual a-l dicredita. Ceva de genul: ”noi am avut toata bunavointa, ei sunt de vina”.

  P.S. Si bine te-am regasit Vali! 🙂

 3. ion ion says:

  Iti spun eu drag provider ERDEESH RDS ce pachet sa faci tu! Pachete lingvistice trebuie sa faci , ca deja m-am saturat de canalele unguresti.Pe noi romanii nu ne intereseara de ungaria si mai ales de problemele lor.Cine vrea sa aibe canale unguresti n-au decat sa-si plateasca pachetul maghiar.Eu ca romana nu mi se pare corect sa le platesc eu din abonamentul meu licentele de transmisie a canalelor unguresti!!ai 3 milioane de abonati, din care daca ai 300.000 de unguri ca abonati ,dar de bagat ne bagi in aceeasi oala pe toti.Romanii sa plateasca licentele de transmisie a canalelor unguresti,pt ca la numarul de abonati unguri nu cred ca s-ar merita sa platesti.Asa ca scoate ungurii din grila standard si introdu inaoi Discovery channel.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza